Stoofpot

Klassiek Engels stoofgerecht: cottage pie met rundergehakt

Klassiek Engels stoofgerecht: cottage pie met rundergehakt Cottage pie is een traditionele ovenschotel uit Engeland die bestaat uit een laag gekruid gehakt met daarbovenop een laag romige aardappelpuree. Het vlees wordt samen met verschillende ...

Klassiek Italiaans stoofgerecht: ossobuco van kalfsschenkel

Klassiek Italiaans stoofgerecht: ossobuco van kalfsschenkel Ossobuco is een traditioneel Italiaans gerecht uit de regio Lombardije en betekent letterlijk "bot met een gat", verwijzend naar het merg in het kalfsbot. Ossobuco wordt langzaam gestoofd ...

Klassiek Frans stoofgerecht: cassoulet met kippenbouten en varkenssaucijzen

Klassiek Frans stoofgerecht: cassoulet met kippenbouten en varkenssaucijzen Cassoulet is een klassiek Frans stoofgerecht dat oorspronkelijk uit de regio's Languedoc en Toulouse komt. Het is een rijk en hartig gerecht, meestal gemaakt met witte ...

Coq au vin van kippenbouten

Coq au vin van kippenbouten Een heerlijk herfstgerecht met kippenbouten is coq au vin, een klassiek Frans gerecht waarbij kip langzaam gestoofd wordt in rode wijn met champignons, spekjes en uitjes. Coq au vin is ontstaan doordat de Fransen een ...

Linzenstoof met verse wild zwijn worst en herfstgroenten

Linzenstoof met verse wild zwijn worst en herfstgroenten De herfst is begonnen. De tijd van het jaar waarin we weer heerlijke stoofschotels kunnen eten en wild ruim beschikbaar is. De smaken van de herfst combineren we in dit recept door een ...

Spareribs uit de dutch oven

Spareribs uit de dutch oven Spareribs maken wij het liefst al grillend op de barbecue. Maar nu we Spareribs uit de dutch oven hebben gehad, hebben we er zeker een nieuwe favoriet bij! In twee uur waren de spareribs uit de ducht oven zo gaar, dat we ...

Pulled pork uit de slowcooker

Pulled pork uit de slowcooker Pulled pork is een geliefd Amerikaans gerecht, dat inmiddels ook in Nederland groot favoriet is. Voor pulled pork wordt het vlees van de nek of schouder van het varken gebruikt en door de langzame garing in aromatische ...

Voorjaarsstoof met reepoulet

Voorjaarsstoof met reepoulet In het voorjaar begint het seizoen van de reebok; het jachtseizoen op het mannetjes ree. Het vlees van dit majestueuze dier is fijn van structuur en heeft een delicate smaak. Met zijn malsheid en subtiele wildsmaak kan ...

Oud-Hollandse klapstuk met hete bliksem

Oud-Hollandse klapstuk met hete bliksem Klapstuk is afkomstig van de korte ribben van het rund, ook wel de klapribben genoemd. Het vlees is goed doorregen met musculair vet en bevat veel pezen. Het vlees is daardoor smaakvoller, maar ook wat taaier. ...

Zwolse runderstoof met donker bier

Zwolse runderstoof met donker bier Het is weer herfst, dus de hoogste tijd om weer heerlijke stoofpotten op tafel te zetten. Die heerlijke geur die weer in huis hangt en gezellig samen om tafel om te genieten van alles wat onze boeren te bieden ...
Producten 1-10 van 28
Pagina
Toon per pagina