Seizoen

Het Lekkerste Vlees voor de Winter!

Wanneer de dagen kouder en korter worden en de wind ijzig waait, weet je dat de winter echt begonnen is.
In dit jaargetijde kun je niet anders dan genieten van (h)eerlijk vlees. Of je nu gezellig met je familie gaat tafelen tijdens de Kerst of met Oud & Nieuw weer lekker gaat gourmetten, daarvoor ben je bij Jager&Boer aan het juiste adres. Wij hebben duurzaam, lokaal kwalitietsvlees, voor welke gelegenheid dan ook. Ontdek bijvoorbeeld ons wild van de Veluwe met het Écht wild keurmerk. Voor het kopen van vlees direct van de bron, moet je dus bij Jager & Boer zijn!

 

Producten 1-12 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Hazenrugfilet Bekijk Product
  Hazenrugfilet
  € 14,84
 2. Tomatensoep Bekijk Product
  Tomatensoep
  € 6,95
 3. Ossenstaartsoep Bekijk Product
  Ossenstaartsoep
  € 6,95
 4. Mosterdsoep Bekijk Product
  Mosterdsoep
  € 6,95
 5. Bospaddenstoelensoep Bekijk Product
  Bospaddenstoelensoep
  € 6,95
 6. Wildsoep per liter Bekijk Product
  Wildsoep per liter
  € 7,95
 7. Wild Zwijn Biefstuk Bekijk Product
  Wild Zwijn Biefstuk
  € 9,99
 8. Big Game Malbec Bekijk Product
  Big Game Malbec
  € 10,95
 9. Hazenbout poulet Bekijk Product
  Haaspoulet
  Vanaf € 13,48
 10. Sallandse balkenbrij Bekijk Product
  Sallandse balkenbrij
  € 4,48
  Niet op voorraad
 11. No Bull Zinfandel Bekijk Product
  No Bull Zinfandel
  € 10,95

Producten 1-12 van 27

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

 

WAT IS ÉCHT WILD?

Wild is een verzamelnaam voor alle dieren die in de vrije natuur leven. Het kan hierbij om zowel haarwild als vederwild gaan: vlees van zoogdieren of gevogelte. Wanneer je wild koopt ga je er eigenlijk standaard vanuit dat het gaat om vlees dat tijdens de professionele jacht verkregen is. Het werkt helaas niet zo simpel. Wild wordt helaas te vaak verkocht onder de noemer wild terwijl dit niet het geval is. Om dit te voorkomen is het keurmerk ECHT Wild in het leven geroepen.

Het keurmerk ECHT wild is een speciaal keurmerk voor groothandels, poeliers, restaurants en winkels die werken met wild dat ook echt uit de vrije natuur komt. Zo hebben de wilde dieren in vrijheid geleefd in hun natuurlijke habitat, hebben ze zichzelf moeten voorzien van voedsel, zijn ze niet kunstmatig bijgevoerd en hebben ze nimmer medicatie of antibiotica toegediend gekregen. Een ander belangrijk kenmerk is dat ze geschoten zijn door gediplomeerde jagers en geborgen zijn door gekwalificeerde personen. Het wild dat je koopt bij Jager & Boer heeft uiteraard het label ECHT wild!  

 

DE UNIEKE SMAAK VAN DE VERSCHILLENDE WILDSOORTEN

Wild heeft een aantal bijzondere kenmerken ten opzichte van gekweekt vlees. Zo heeft het een karakteristieke en, in veel gevallen, een krachtige smaak. De voornaamste reden hiervan is het gevarieerde dieet van wild in vergelijking met het dieet van kweekdieren. Koop je wild bij Jager & Boer dan heb je de keuze uit verschillende wildsoorten, allen met een geheel eigen smaak. Het wild van Jager & Boer is zoals aangegeven afkomstig van Artemis’ eigen jachtvelden in Nederland en Duitsland. Hierdoor is er het gehele jaar door een vaste aanwas van verschillende soorten wild als wild zwijn, ree, edelhert, haas en wild gevogelte.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten wild en hun unieke smaakbeleving!

WILD ZWIJN

Het wild zwijn is de voorouder van de varkens die je in de stallen terugziet. Het is echter fout te denken dat de smaak van deze dieren hetzelfde is. In vergelijking met varkensvlees is vlees van het wild zwijn een stuk steviger, krachtiger en magerder. Deze verschillen komen voornamelijk door het verschil in leefwijze. Zo is het wild zwijn hele dagen in beweging, wat zorgt voor magerder vlees, maar geniet hij ook een dieet bestaande uit grassen, bladeren, wortels, verschillende noten-, vruchten- en paddenstoelensoorten. Daarbij is het opportunistisch genoeg om af en toe ook kleine dieren als regenwormen en muizen te verorberen. Dit brede dieet geeft het wild zwijn zijn rijke en bijzondere smaak.

Onze tip? Probeer eens een heerlijke ‘pulled wild boar’ te maken van een mals stukje wild zwijn procureur. Meer informatie over wild zwijn en lekkere wild zwijn gerechten vind je hier!

REE

De ree is een van de bekendste hertensoorten die in Nederland te vinden is. Het is een van de edele diersoorten met een delicaat dieet dat bestaat uit bloemknoppen, jonge bladeren, kruiden en noten. Hierdoor heeft het vlees een kenmerkende en zachte smaak. In vergelijking met veel andere soorten wild is ree ook erg mals. Zéker het rugfilet van het ree staat hierom bekend.

Let wel dat je bij reevlees in smaak een onderscheidt moet maken tussen reegeit en reebok. Het grootste verschil komt door de periode waarin er op deze jonge reeën gejaagd wordt. Doordat de reegeit bejaagbaar is van 1 januari tot 15 maart, in een tijd dat voedsel schaars is, is de smaak van reegeit minder kruidig dan het vlees van de reebok, welke bejaagd mag worden van 1 mei tot 30 september, een periode waarin er voldoende gelegenheid is om te snoepen van kruiden, grassen, jonge loten en scheuten. Het lekkerste reevlees vind je hier!

EDELHERT

Het edelhert wordt ook wel als de koning van de Nederlandse fauna gezien. Het is met afstand het grootste levende dier van Nederland. Volgens de legende mochten vroeger enkel edellieden op het dier jagen, waar het zijn naam ook aan dankt. Gelukkig is dat vandaag de dag anders en kan iedereen van een prachtig en heerlijk stuk edelhert biefstuk genieten.

Het veelzijdige menu van (edel)herten bestaat uit grassen, heide, knollen, wortels, vruchten, zaden en loof van bomen en struiken. Aan dit gezonde dieet dankt het hertenvlees zijn volle en kruidige smaak. Het prachtige donkerrode, malse en vetarme vlees van het hert is geschikt voor eindeloos veel gerechten: een heerlijke wildstoof, ragout of sappig lendenbiefstukje. Ontdek hier het lekkere hertenvlees van Jager & Boer!

HAAS

De Europese haas is een veelzijdig dier dat afhankelijk van zijn leefgebied een andere smaak heeft. Hazen die oproeien op de heide eten voornamelijk kruiden en gewassen. Hierdoor hebben ze een veel meer uitgesproken smaak dan de zogenaamde ‘polderhazen’ die vaak grotendeels leven op graansoorten en (suiker)bieten. Bij het donkerrode vlees van de haas proef je dan ook echt een overduidelijke wildsmaak. De haas is in Nederland echter alleen bejaagbaar in het officiële wildseizoen. Gelukkig is dit ook de periode waarin de uitgesproken wildsmaak uitstekend tot zijn recht komt in een stoofpotje van haaspoulet. Voor alle soorten haasvlees, klik je hier!

WILD GEVOGELTE

Als het aankomt op wild gevogelte heb je verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Zo heb je om te beginnen de fazant. Verreweg de meest gegeten soort ‘vederwild’. Fazant staat bekend om een heerlijk kruidige en aromatische smaak, dat het te danken heeft aan haar dieet van kruiden, bessen en insecten. Een andere wild variant is de wilde gans. In tegenstelling tot fazant wordt gans in Nederland echter weinig gegeten. Ganzenvlees heeft namelijk de naam vrij droog en taai te zijn. Erg zonde, omdat je bij de juiste bereiding een stuk ganzenborst boterzacht kunt bereiden.

Nog een die zeker genoemd moet worden is wilde eend. Het vlees van wilde eend is rood tot donkerrood van kleur en heeft een uitgesproken en krachtige delicate wildsmaak. Het vlees is bovendien heerlijk mager. Ben je dus een liefhebber van een krachtig stukje wild gevogelte, kijk dan hier voor een heerlijk stuk wilde eend!