Poulet Wild Zwijn

Poulet gemaakt van een van het meest ultieme scharrelvlees dat er is.

Dit boterzachte poulet van wild zwijn is heerlijk om te gebruiken in de stoofpot. Door zijn licht vette karakter geeft het net dat beetje extra smaak aan je stoofpot. Daarnaast is poulet ook zeer geschikt om te gebruiken voor bijvoorbeeld nasi.

Op voorraad
Gewicht ca. 500 gramp/kg 30,90
Waardering:
100 % of 100
15.45

Wild zwijn poulet bij Jager & Boer

Wild zwijn is de laatste jaren steeds populairder geworden. Waar we vroeger alleen rond de kerstdagen een stukje wild kochten, is het vandaag de dag het hele jaar door voor velen een geliefd stukje vlees. Toch kun je niet overal zomaar “echt” wild zwijn kopen. Echt wild is namelijk een keurmerk voor groothandels, poeliers, restaurants en winkels die werken met wild dat ECHT uit de vrije natuur komt, vrij rondgescharreld heeft, zijn eigen eten heeft gesprokkeld en geschoten is door gediplomeerde jagers. Het kwalitatief hoogstaande wild zwijn vlees dat je koopt bij Jager & Boer van wilde zwijnen valt onder dit label: “ECHT WILD”! 

Nu heb je als het aankomt op wild zwijn vlees een ruime keuze in verschillende soorten. Wat zeker een aanrader is om te proberen is botermalse wild zwijn poulet! Lees dus snel verder en ontdek waarom je zeker de wild zwijn poulet van Jager & Boer moet proberen, maar ook hoe je deze het beste kunt bereiden én welke gerechten met wild zwijn poulet meer dan de moeite waard zijn! 

Wat is wild zwijn poulet?

Wild zwijn poulet, wat is dat eigenlijk precies en wat is het verschil met “gewone” poulet van het varken of de rund? Allereerst kan het woord poulet nogal wat verwarring met zich meebrengen. In het Frans betekent “poulet” namelijk kip, maar dat is het natuurlijk niet het geval. In dit geval wordt met poulet verwezen naar alle soorten mager vlees die in stukjes wordt verkocht. Er zit echter op het gebied van smaak nogal wat verschil tussen poulet. De meeste mensen kennen uiteraard de varken en runderpoulet. Deze licht doorregen stukjes vlees worden voornamelijk gebruikt voor het bereiden van stoofpotjes als hachee of verse soep en staan bij een lange bereiding bekend om hun malse karakter. 

Wil je echter iets compleet anders, waarbij de echte smaak van het vlees meer centraal staat, dan is het zeker een aanrader om het varken of rund eens te vervangen voor wild zwijn. In het geval van wild zwijn poulet, geniet je echt van een super mals stukje stoofvlees met een krachtige, nootachtige smaak, een licht vettig karakter en een hoog eiwit-, ijzer- en omega-3 gehalte. Als je dit eenmaal geproefd hebt zal je al snel tot de conclusie komen dat dit vlees echt ideaal is voor het bereiden van de meest smaakvolle en karakteristieke stoofpotjes!

De smaak van wild zwijn poulet

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat de smaak van wild zwijn heel erg afhankelijk is van de leeftijd van het wilde zwijn. Zo is het vlees van jonge wilde zwijnen, van 6 maanden tot 3 jaar oud, fijn, mals en zacht van smaak en behoeft deze eigenlijk geen marinade. De smaak van oudere zwijnen daarentegen is een stuk krachtiger en heeft wel degelijk een marinade nodig. In de basis is het vlees van wild zwijn echter sterk en nootachtige van smaak met uitstekende voedingswaarden, en niet echt vergelijkbaar met een andere vleessoort. Dit heeft grotendeels te maken met de leefwijze en voeding van het wilde zwijn.

Dankzij het vrije leven in de natuur volgt het wilde zwijn een heerlijk dieet van eigen alles; gras, eikels, bladeren, kruiden, noten, kastanjes, paddenstoelen en zelf kikkers en wormen. Dit gezonde dieet proef je ook terug in de krachtige en nootachtige smaak van wild zwijn. Je proeft als het ware de natuur! Een ander belangrijk aspect van de smaak is het magere malse vlees. Dit komt voort uit het feit dat wild zwijn volop de ruimte heeft om lekker te bewegen, en laat dat nou precies zijn wat het everzwijn graag doet. Deze leefwijze zorgt ervoor dat het wild zwijn een stuk magerder is dan het aan hem verwante varken. 

Doordat alles wat het wild zwijn eet rechtstreeks uit de natuur komt is het vlees bovendien niet alleen magerder, maar ook een stuk gezonder. Zo bevat het weinig cholesterol én zit het boordevol eiwitten, onverzadigde vetten, zink, ijzer, niacine, selenium, thiamine en vitamine B6. Ook vind je in het vlees van wild zwijn, in tegenstelling tot in niet biologisch varkensvlees, geen toegevoegde hormonen, steroïden en additieven. 

Wild Zwijn Stoofpotje!

Wild zwijn poulet is natuur een echte delicatesse die je zeker eens geproefd moet hebben. De malse smaak van dit stukje scharrelvlees leent zich bij uitstek perfect voor een overheerlijk stoofpotje. Het doorregen vlees van wild zwijn poulet is namelijk uitermate geschikt om langdurig gekookt te worden en wordt, bij de juiste bereiding, nooit droog. Houdt er echter rekening mee dat in het geval van de meeste gerechten wild zwijn poulet zeker 2,5 uur moet op staan voor het perfecte resultaat. Dit kan echter per recept verschillen. Heb je de tijd, dan is het zeker een aanrader om een stoofpotje van wild zwijn poulet met bier of port te proberen.

Uiteraard kun je wild zwijn stoofpot ook perfect combineren met andere gerechten. Zo kun je kiezen voor heerlijke huisgemaakte frieten of wanneer je de wildsmaak wilt doortrekken voor puree van kastanjes. Doe je er een beetje zuurkool bij dan heb je bovendien het perfecte gerecht voor een winterse avond te pakken. 

TIP: Voor het behoud van de smaak en malsheid raden wij af om wild zwijn poulet te ontdooien in de magnetron. Bij voorkeur ontdooi je wild zwijn poelet 24 tot 48 uur voor gebruik in de koelkast. Let wel; nadat het vlees ontdooid is, kan deze nog maximaal zeven dagen, mits gekoeld, worden bewaard.

Nog meer gerechten met wild zwijn poulet?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is wild zwijn poulet zoveel meer dan een stoofpot. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke Indonesische Nasi Goreng met poulet van wild zwijn? We denken bij nasi vaak aan kip of varkensvlees, maar met wild zwijn wordt de smaak nog lekkerder! Een andere unieke smaakbeleving met wild zwijn poulet is Pulled Wild Boar. Pulled pork, het rustig gegaarde en uit elkaar getrokken varkensvlees, kennen we allemaal. Maar wist je dat je van wild zwijn ook een heerlijke “Pulled Wild Boar” kunt maken! Heerlijk op een broodje of gecombineerd met nacho’s, en de smaak is zoveel beter als varkensvlees!

Wild zwijn poulet koop je bij Jager & Boer

Heb je na het lezen ook zo’n zin gekregen in wild zwijn poulet, of in een van de heerlijke gerechten die je ermee kan maken? Geef ons dan vandaag nog je bestelling door en dan bezorgen wij deze, verpakt in 100% milieuvriendelijke koelelementen, de volgende werkdag tussen 17:00 en 21:00 op het gewenste adres! Uiteraard kun je je bestelling ook gewoon ophalen bij onze vestiging in Zwolle. 

Bij Jager & Boer bieden we jou een stukje wild van topkwaliteit waarbij je de garantie hebt dat de dieren geleefd hebben onder uitstekende omstandigheden! Vers voedsel, ruimte in de vrije natuur en geen toegevoegde voedingssupplementen of antibiotica. Allemaal factoren die ervoor zorgen dat het wild zijn unieke smaak behoudt. Daarnaast koop je bij Jager & Boer ook nog eens direct van de lokale aanbieder, wat maakt dan ons vlees niet alleen lekker maar ook betaalbaar blijft! 

De smaak van wild zwijn

Het vlees van wilde zwijnen dat je koopt bij Jager & Boer valt onder het label “ECHT WILD”. ECHT WILD is een keurmerk voor groothandels, poeliers, restaurants en winkels die werken met wild dat ECHT uit de vrije natuur komt en geschoten is door gediplomeerde jagers. Deze dieren zijn dus echt natuurlijk opgegroeid, hebben zich alleen gevoed met voedsel uit de natuur, hebben nooit medicatie toegediend gekregen en hebben heerlijk kunnen scharrelen in de vrije natuur. Als je je dit bedenkt dan zal je al snel realiseren dat het vlees van wild zwijn echt puur vlees is, en dit proef je ook duidelijk terug in het vlees! Het natuurlijke dieet van het wild zwijn zorgt voor die verrukkelijk en verfijnde wildsmaak. Ook is dankzij het vele bewegen in de vrije natuur het malse rode vlees van de zwijn magerder dan dat van het varken. Het vlees bevat daarnaast ook veel eiwitten, ijzer en een hoog gehalte omega 3 vetzuren. De echte smaak van wild zwijn is daarentegen wel afhankelijk van de leeftijd van het wild zwijn. Zo is het vlees van jonge wilde zwijnen, de frisling tot overloper(van 6 maanden tot 3 jaar), fijn en zacht van smaak en van oude zwijnen krachtig van smaak. Hierbij geldt de stelregel: hoe ouder het zwijn, des te krachtiger het vlees!

Bewaren: Maximaal 4C. Wanneer ontdooid nog zo’n 7 dagen houdbaar in de koeling in de originele verpakking. Na ontdooien niet meer invriezen.

Herkomst: Veluwe/Nederland.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Poulet Wild Zwijn
Uw waardering

Gerelateerde recepten en berichten