Geroosterde schouderkarbonade met honing-kruiden glazuur en champignons
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 17 sep 2024
-
68views
Geroosterde schouderkarbonade met honing-kruiden glazuur en champignons
In dit recept voor geroosterde schouderkarbonade met honing-kruiden glazuur en champignons hebben we de herfst perfect gevangen. Het gerecht combineert de hartige smaak van varkensvlees met de zoete en aromatische tonen van honing, kruiden en paddenstoelen. Het is een heerlijke optie voor een herfstmaaltijd die zowel bij een jong gezin als bij gasten in de smaak zal vallen.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
2 el olijfolie
2 el boter
3 teentjes knoflook
200 ml kippenbouillon
3 el honing
1 el mosterd
1 el verse tijmblaadjes
1 el verse salie
250 g champignons
1 ui
Zout en peper naar smaak
Zo maak je de geroosterde schouderkarbonade met honing-kruiden glazuur en champignons:
Haal de schouderkarbonades uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Dep ze droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper.
Pel en hak de knoflook, snipper de ui, snij de champignons in plakjes en hak de salie fijn.
Verhit vervolgens 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de karbonades toe en bak ze ongeveer 4-5 minuten per kant, of totdat ze goudbruin zijn en bijna gaar. Haal de karbonades uit de pan, leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie.
Doe in dezelfde pan als waarin je net de karbonades hebt gebakken, de resterende eetlepel boter. Als de boter warm is voeg je de ui toe en bak je deze ongeveer 3-4 minuten tot hij zacht en glazig is. Voeg dan ook de knoflook, tijm en salie toe en bak nog een minuut, tot de kruiden hun geur beginnen vrij te geven. Daarna kunnen de champignons erbij voor een minuut of 5.
Dan kan daarna de honing, de mosterd en de kippenbouillon worden toegevoegd aan de pan. Roer alles goed door en breng de saus aan de kook. Laat het 5 minuten sudderen, zodat de saus iets indikt.
Doe dan de karbonades terug in de pan en schep de saus over het vlees. Laat het geheel nog 5-10 minuten sudderen op laag vuur, tot de karbonades helemaal gaar zijn en de smaken goed zijn vermengd.
Serveren de schouderkarbonades met champignonsaus en heerlijk met aardappelpuree, gebakken aardappeltjes of een frisse herfstsalade.
Eet smakelijk!