Iberico burgers met teriyakisaus en verse ananas

Iberico burgers met teriyakisaus en verse ananas

Iberico burgers met teriyakisaus en verse ananas

You hate it or you love it: ananas op je burger! Maar met dit recept hebben we zelfs de haters binnen ons team weten te overtuigen: Iberico burgers met teriyakisaus en verse ananas. Deze burgers van Iberico varkens zijn heerlijk sappig zoals we van Iberico vlees gewend zijn en krijgen door de honing en ananas iets zoetigs. Heerlijke burgers met een bijzonder lekkere twist: Iberico burgers met teriyakisaus en verse ananas!

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

4 Iberico hamburgers

4 hamburgerbroodjes

4 schijven verse ananas

2 rode uien

6 el teriyakisaus

3 el honing

3 el mayonaise

8 blaadjes Romaine sla

 

Zo maak je Iberico burgers met teriyakisaus en verse ananas:

Steek de BBQ aan en breng de temperatuur naar zo’n 200 graden. Bereid de BBQ voor om straks gebruik te kunnen maken van zowel directe als indirecte hitte.

Snijd de rode uien in ringen en de hamburgerbroodjes open. Maak de ananas schoon en snijd hem in plakken van zo’n 1 cm dik. Verwijder de kern. Meng de mayonaise met de helft van de teriyakisaus en zet in de koelkast tot gebruik. Meng de andere helft van de teriyakisaus met de honing. Was de blaadjes sla.

Als de BBQ op temperatuur is, leg je de burgers voor een paar minuten op het directe deel van de BBQ. Leg ook de schijven ananas en de rode ui erbij.

Na een paar minuten keer je de burgers om. Gebruik een kwast om de burgers te bestrijken met de teriyaki-honing saus. Draai ook de plakken ananas om. Als de uienringen klaar zijn, bewaar ze dan op een bord. Bak de burgers en de ananas nog een paar minuten.

Keer de burgers nogmaals om en laat ze nog even op het indirecte deel van de barbecue liggen. Bestrijk de gegrilde kant met de teriyaki-honing saus. Grill de broodjes kort, leg op de onderste helft van het broodje de sla, daarna de burgers, vervolgens de schijven ananas en tot slot de uienringen. Doe er een klodder teriyaki-mayonaise op en leg de bovenkant van het broodje er bovenop. Genieten!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Iberico burgers
Iberico burgers
4.95
Bekijk Product