Kaas ui burgers voor comfy food cravings

Kaas ui burgers voor comfy food cravings

Kaas ui burgers voor comfy food cravings

 

Soms heb je van die dagen, dan is het tijd voor comfy food. Een heerlijk dikke hamburger is dan DE oplossing! Sowieso is een vette burger altijd een goed idee. Je kunt ons er in ieder geval voor wakker maken. De kaas ui burgers die we in dit recept gebruiken zijn super snel klaar, en hebben weinig nodig doordat ze al zo heerlijk smeuïg en smaakvol van zichzelf zijn. Broodjes eromheen, plakken cheddarkaas er op en klaar ben je! Het is tijd voor: kaas ui burgers voor comfy food cravings

 

Dit heb je nodig voor 4 burgers:

8 kaas ui burgers

8 hamburgerbroodjes: 8 onderste en 4 bovenste helften van de broodjes

4 blaadjes sla

2 uien

2 tomaten

4 plekken bacon

8 plakken cheddarkaas

2 augurken

1 el mosterd

1 el mayonaise

Scheutje olijfolie

 

Zo maak je de kaas ui burgers voor comfy food cravings:

Laat de barbecue warm worden en bereid hem voor om indirect te grillen. Breng de temperatuur naar zo’n 200 graden.

Was de blaadjes sla, snij de uien in ringen en de tomaten in plakjes. Snij de hamburgerbroodjes open en bestrijk de snijkanten met olijfolie. Meng de mosterd met de mayonaise en snij de augurken in kleine blokjes. Roer de blokjes augurk door de mosterdmayonaise en zet in de koelkast tot gebruik.

Als de BBQ op temperatuur is, leg je de burgers voor een paar minuten op de BBQ. Keer de burgers om en laat ze nogmaals voor een paar minuten op de BBQ liggen. Leg ondertussen de broodjes met de snijkanten op de BBQ en gril ook het spek en de uienringen.

Als de broodjes bruin kleuren en de hamburgers gaar zijn, is het tijd om te stapelen: eerst een onderkant van een broodje, daarop een blaadje sla, een burger, een plakje cheddarkaas en nog een onderkant van een broodje. Dan gaan we verder met weer een burger, een plakje cheddarkaas, een plakje bacon, een schijfje tomaat en wat uienringen. Tot slot nog wat augurkensalade en daarna de bovenkant van een broodje erop. Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
10.95
Bekijk Product
Kaas ui burgers
Kaas ui burgers
1.89
Bekijk Product
4 kaas ui burgers
4 kaas ui burgers
7.56
Bekijk Product