Klassiek aspergerecept met beenham en ei
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 16 apr 2024
-
73views
Klassiek aspergerecept met beenham en ei
Asperges zijn echte seizoensproducten. Afhankelijk van de temperatuur steken asperges in maart en april hun kopjes boven het zand uit. Tot eind juni kun je volop van dit witte goud genieten. Op traditionele wijze worden asperges bereid met een heerlijk botersausje, beenham en ei. Met eieren van lokale boeren en ons beenham van puur lokaal varkensvlees - boterzacht en met een subtiele grillsmaak - wordt dat extra genieten!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
800 gram asperges
Scheut melk
150 gram beenham
4 eieren
200 gram boter
800 gram krieltjes
Verse bieslook
Peper en zout
Zo maak je dit klassieke aspergerecept:
Schil de asperges zorgvuldig en snijd ongeveer 2 cm van de houtige onderkant af. Breng een ruime pan met water, een scheutje melk, een snufje zout en de asperges aan de kook. Kook de asperges in ongeveer 17 minuten gaar.
Kook ondertussen de krieltjes in een aparte pan met een snufje zout tot ze gaar zijn. Kook ook de eieren in ongeveer 8 minuten in een pan met kokend water gaar. Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze fijn.
Smelt de boter in een kleine pan op laag vuur.
Verdeel de asperges over de borden, leg de plakken ham op de asperges en strooi de fijngehakte eieren eroverheen. Giet vervolgens de gesmolten boter over de asperges en bestrooi het gerecht naar smaak met een snufje peper, zout en fijngesneden bieslook.
Tot slot de krieltjes erbij en je kunt heerlijk genieten van deze asperges op met beenham en ei. Serveer het gerecht direct en eet smakelijk!