Gemarineerde kipspiesjes met ham

Gemarineerde kipspiesjes met ham

Gemarineerde kipspiesjes met ham

De makkelijkste én lekkerste spiesjes maak je natuurlijk helemaal zelf. Een van onze favorieten is een spiesje met stukjes kipfilet afgewisseld met blokjes rauwe ham. We gebruiken hiervoor graag onze antibioticavrije kipfilet van Gildehoen. De kippen hebben een goed leven gehad en dat proef je. Een blokje rauwe ham ertussen voor een zoute bite en klaar ben je! Zo maak je de kipspiesjes:

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

2 stukken kipfilet van Gildehoen

1 stuk rauwe ham

1 ui

2 teentjes knoflook

4 el ketjap

2 el sojasaus

1 tl bruine suiker

Koriander

Rode peper

Satéprikkers

 

Zo maak je de gemarineerde kipspiesjes met ham:

Week allereerst de satéprikkers in water. Door ze een tijdje in het water te leggen zorg je ervoor dat de stokjes eenmaal op de barbecue minder snel verbranden. Je kunt natuurlijk ook metalen prikkers gebruiken.

Snij de kipfilet in even grote blokjes, snipper de ui en snij de knoflook, koriander en rode peper fijn. Doe de kipfilet samen met de ui, knoflook, koriander, rode peper, ketjap, sojasaus en bruine suiker in een kom en laat het geheel een uurtje marineren. Langer kan ook, het zal de smaak alleen maar ten goede komen!

De rauwe ham snij je ook in dikke reepjes.

Steek ondertussen de barbecue aan en zorg dat je straks indirect kunt grillen. Breng de temperatuur van de barbecue naar zo’n 190 graden. 

Als de kipfilet lang genoeg heeft gemarineerd pak je de satéprikkers erbij en rijg je om en om een blokje kip en ham aan de prikker. Daarna kunnen de kiphamspiesjes op de barbecue. Keer ze regelmatig en grill ze om en om gaar. Eet smakelijk!

Geniet van de gemarineerde kipspiesjes met ham!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Kipfilet Gildehoen
Kipfilet Gildehoen
8.90
Bekijk Product
Rauwe ham dikke plak
Rauwe ham dikke plak
3.19
Bekijk Product