Fazantenborst met rookworst en spek
- Renska Katers
- Blog & Recepten
- 19 okt 2020
-
70views
Fazantenborst met rookworst en spek
Fazantenborst is een fijn stukje vlees met een kruidige smaak. Mooi mager vlees met een milde wildsmaak dat het beste te bereiden is door het te braden in de oven of in de pan. Ook is fazantenborst heerlijk om warm te roken! Deze combinatie met rookworst en zuurkool is om je vingers bij op te eten!
Benodigdheden voor 4 personen:
Aardappelpuree
1 kg aardappels, geschild
200 ml melk
50 g boter
nootmuskaat
Roomzuurkool
500 g zuurkool
300 ml kookroom
knoflook (naar smaak)
4 plakken zuurkoolspek
1 rookworst
4 fazantenborsten
peper en zout
50 g boter
Snijd voor de puree de geschilde aardappels in gelijke stukken en breng ze in een pan met water en wat zout aan de kook. Laat ze in ca. 25 minuten gaarkoken. Giet de aardappels af, laatz e kort droogstomen en maak er met een pureeknijper puree van. Breng de melk aan de kook. Doe de puree weer in de pan en voeg al kloppend scheut voor scheut de hete melk toe. Klop de boter door de puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Breng de zuurkool in een pan met de kookroom aan de kook en laat deze op laag vuur in ca. 20 minuten beetgaar stoven. Breng op smaak met peper en zout en eventueel geperste knoflook.
Leg het zuurkoolspek en de rookworst in een pan met kokend heet water en laat het spek 30 minuten en de worst 15 minuten broeien.
Bestrooi de fazantenborsten met peper en zout. Laat de boter in een grote koekenpan smelten en uitbruisen. Bak de fazantenborsten op hoog vuur goudbruin en laat ze op laag vuur even verder garen tot ze rosé zijn. Haal de fazantenborsten uit de pan, leg ze op een schaal en dek ze af met aluminiumfolie, zodat het vlees kan rusten. Serveer de fazant met de puree, zuurkool spek en rookworst.
Bron: Het Wild Kookboek, De beste recepten voor elk seizoen van Jacques Hermus.