Hertencarpaccio met truffelkaas
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 8 apr 2022
-
408views
Hertencarpaccio met truffelkaas
Wist je dat wild bijna het hele jaar door verkrijgbaar is? Zo ook deze heerlijke hertencarpaccio. Hertenvlees is heerlijk mager wild dat fijn van structuur is. Een overheerlijke hertencarpaccio met truffelkaas heb je met dit recept in een handomdraai op tafel staan. Het wild bij Jager&Boer bevat het ECHT wild keurmerk, zodat je zeker weet dat je wild uit de vrije natuur hebt.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
4 x 80 gr hertencarpaccio
Ca. 100 gr (kleine) champignons
Ca. 50 gr hazelnoten
4 el truffelmayonaise
2 tl mosterd
Rucola
Zo maak je de hertencarpaccio met truffelkaas:
Was de rucola, laat het goed uitlekken en dep droog. Snij de champignons in plakjes en hak de hazelnoten grof. De truffelkaas snij je in kleine blokjes. Bak de champignons en hazelnoten in een hete koekenpan met een klein beetje olijfolie en wat peper en zout. Ondertussen meng je de truffelmayonaise met de mosterd. Vervolgens smeer je een beetje van de mosterd-truffelmayonaise op de borden en verdeel je de plakjes hertencarpaccio er overheen. Bestrooi ze met wat peper en zout. Verdeel de champignons, hazelnoten, rucola en truffelkaas over de carpaccio. Eventueel kun je er nog wat olijfolie overheen sprenkelen.
Geniet van de hertencarpaccio met truffelkaas!