Zwolse runderstoof met donker bier
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 18 jan 2024
-
1698views
Zwolse runderstoof met donker bier
Het is weer herfst, dus de hoogste tijd om weer heerlijke stoofpotten op tafel te zetten. Die heerlijke geur die weer in huis hangt en gezellig samen om tafel om te genieten van alles wat onze boeren te bieden hebben. En dat doe je natuurlijk het liefst met mooie lokale en duurzame producten! Ons recept voor heerlijke Zwolse runderstoofpot met mooi donker bier van Maallust moet je daarom ook een geprobeerd hebben.
Je kunt deze heerlijke stoofpot serveren met aardappelpurree, rijst of gewoon gekookte aardappeltjes of brood. Maar denk ook eens aan een knolselderij stamppot, hutspot of zelfs gemaakte frietjes! Eigenlijk kan alles, maar net waar jij zin in hebt.
Dit heb je nodig voor 2/3 personen:
500 gram runderpoulet
3 uien in ringen
snufje nootmuskaat
3 kruidnagels
1 el Zwolse Mosterd
1 el (room)boter
3 el olijfolie
1 Maallust Dubbel biertje (300 ml)
250 gram champignons in plakjes
300 ml water
2 el appelstroop
3 plakjes honingkoek
Peper
Zo maak je de Zwolse runderstoof:
Doe de runderpoulet in een kom met de mosterd, kruidnagel, nootmuskaat en vers gemalen peper. Laat minimaal half uur rusten.
Doe in braadpan olie en boter en bak de runderpoulet hierin bruin aan, voeg de uien toe en laat deze nog even mee fruiten.
Vervolgens doe je het bier en het water erbij. Laat dit geheel minimaal een uur lekker sudderen.
Doe de appelstroop en de champignons erbij en roer goed door. Doe de deksel weer op de pan en laat lekker nog een uurtje sudderen. Blijf af en toe roeren. Verkruimel, als het vlees zacht is, de plakjes ontbijtkoek boven de stoofpot en roer zachtjes erdoor. Dit bindt de saus.
Daarna ben je klaar voor een heerlijke maaltijd, serveer erbij waar je zin in hebt en geniet!
Eet smakelijk!