Lamsmerguez met lentepasta

Een donker bord gevuld met pasta, lamsmergeuz stukjes, groene asperges en een bol mozzarella staat op een lichte ondergrond met een katoenen servet. Ernaast ligt een mes en vork.

Lamsmerguez met lentepasta

Dit gerecht van Lamsmerguez met lentepasta van asperges en erwten is een perfecte manier om de smaken van de lente te omarmen. Knapperige groene asperges en doperwten hebben we gecombineerd met pasta, kruiden en een vleugje citroen voor extra frisheid. En om dit gerecht een extra smaakvolle kick te geven, voegden we het vlees van de lente toe: lamsvlees! De lamsmerguez is een pittig en kruidig worstje vormt een verrassend lekkere combinatie met de lichte en heldere smaken van de lentegroenten!

 

Dit heb je nodig:

8 lamsmerguez

300 gram penne, macaroni of andere pasta

250 gram groene asperges

1 kopje diepvrieserwten

2 teentjes knoflook

1 ui

1 citroen

Verse basilicum, naar smaak

Verse peterselie, naar smaak

75 g Parmezaanse kaas

1 bol mozzarella

Olijfolie

Zout en peper

 

Zo maak je de lamsmerguez met lentepasta:

Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de penne, macaroni of andere past volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.

Snipper ondertussen de knoflook, de ui en snij de groene asperges in stukjes. Verhit vervolgens de olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook toe en laat nog even mee garen.

Voeg de stukjes groene asperges toe aan de pan en bak het geheel voor nog eens 5 tot 7 minuten tot ze gaar maar knapperig zijn. Voeg vervolgens de erwten toe en bak nog een paar minuten.

Verhit in een braadpan of grillpan een scheut olijfolie en bak hierin de lamsmerguez in een paar minuten aan alle kanten gaar. Haal uit de pan, laat ze iets afkoelen en snij in stukjes.

Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met de asperges en erwten. Boen de citroen schoon, rasp de buitenkant van de schil en pers de citroen uit. Voeg de rasp en naar smaak het citroensap toe. Roer goed door elkaar en voeg indien nodig wat van het bewaarde kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.

Tot slot kunnen de stukjes lamsmergeuz en de Parmezaanse kaas worden toegevoegd. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de lamsmerguez met lentepasta en verdeel er plakjes mozzarella over. Garneer eventueel met extra basilicumblaadjes en extra citroensap voor een frisse touch.

Geniet van deze heerlijke lamsmerguez met lentepasta!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
10.95
Bekijk Product
Merguez lam
Merguez lam
6.29
Bekijk Product