Pizza met eendenborst en venkel
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 22 sep 2023
-
221views
Pizza met eendenborst en venkel
Hoewel de eendenborst qua vorm lijkt op kipfilet, is de smaak en structuur echt anders. Het is rood vlees en heeft een vollere smaak. Het maakt de pizza erg bijzonder en gaat heel goed samen met de anijsachtige smaak van de venkelknollen. De walnoten en rucola maken deze pizza tot een ware smaaksensatie.
Dit heb je nodig:
1 portie pizzadeeg (bekijk hier het recept)
1 venkelknol
50 gr rucola
70 gr walnoten
100 gr Pecorino kaas
70 ml olijfolie
1 teentje knoflook
10 gr basilicum
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Begin daarna bij de eendenborstfilet. Snijd de vetlaag met een scherp mes kruislings in. Probeer hierbij niet het vlees te raken, maar alleen de vetlaag in te snijden. Verhit vervolgens een koekenpan en leg de eendenborstfilet op de vetlaag in de pan. Het vet zal gaan smelten en zorgen voor een natuurlijk braadmiddel. Draai de eendenborstfilet om en bak nog 2 minuten. Haal uit de pan en wikkel de eendenborstfilet in aluminiumfolie.
Doe de walnoten, 70 gram geraspte Pecorino kaas, de olijfolie, het knoflookteentje en de blaadjes van de basilicum in een keukenmachine en mix tot een grove pesto.
Snij de venkel in de lengte doormidden en snij van de ene helft dunne reepjes en rasp de andere helft fijn. Haal de eendenborstfilet uit het aluminiumfolie en snij in dunne plakjes.
Vorm van het pizzadeeg een mooie pizza en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer de pesto over de pizza uit en beleg vervolgens met venkelreepjes en plakjes eendenborstfilet. Strooi hier de geraspte venkel, rucola en de rest van de pecorino kaas eroverheen.
Daarna kan de pizza voor 12-15 minuten de oven in.
Eet smakelijk!