Wilde pizza's

Wilde pizza's

Wilde pizza’s

 

De herfst en de winter zijn bij uitstek de seizoenen waarin wild wordt gegeten. Er zijn dan veel verschillende soorten wild verkrijgbaar: van wild zwijn, tot edelhert en van ree tot gans. En ze hebben allemaal hun eigen smaak. De bereidingsmogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Je kunt heerlijke stoofgerechten maken met wild, maar bijvoorbeeld ook soep, ragout, risotto of een uitgebreide barbecuesessie plannen.

Wij probeerden eens iets anders en maakten drie heerlijk wilde pizza's: pizza’s met wild! Pizza is wat ons betreft ultiem comfort food en wat is er nou lekkerder dan op regenachtige herfstdagen of in een koude winter met pizza op de bank te kruipen?! Voor de pizza’s gebruikten we filet van eendenborst, gehakt van wild zwijn en biefstuk van edelhert. Alle drie hebben ze een eigen unieke smaak, alle drie zijn om van te smullen!

 

De basis - dit heb je nodig voor het pizzadeeg (voor een plaatpizza verdubbel je de hoeveelheden):

250 gr bloem

3,5 gr gedroogde gist

5 gr zout

1 el olijfolie

150 ml lauwwarm water

 

Zo maak je het pizzadeeg:

Meng de ingrediënten voor de pizzabodem door elkaar. Kneed het met de hand of met een mixer met deeghaken tot een bol en laat het vervolgens onder een vochtige theedoek op een warme en niet tochtige plaats rijzen.

Laat het deeg minimaal een half uur rijzen.

Liever makkelijk? Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare pizzabodem gebruiken.

 

De toppings voor wilde pizza's:

Als het pizzadeeg klaar is, is het tijd voor de toppings. We gaan wild toevoegen! Heerlijke sappige eendenborst met frisse venkel, edelhertbiefstuk en kaas of wild zwijn en kastanjechampignons. Alledrie de wild pizza's zijn zeker het proberen waard.

Voor het recept met eendenborstfilet en venkel, kijk hier.

De wildsteak pizza met edelhertbiefstuk vind je hier.

En het recept met wild zwijn gehakt vind je hier.

Welke pizza kies jij?

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!