Vitello Tonnato
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 8 apr 2022
-
778views
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato is echt een typisch Italiaans voorgerecht, super makkelijk te maken (in nog geen 15 minuten) en zo lekker! Trakeer je gasten en jezelf met een heerlijk broodje vitello tonnato bij de lunch of als fantastisch voorgerecht! Wat is vitello tonnato eigenlijk? Simpel. Dat is het. Want als er een volk op de wereld is dat simpel tot een kunst verheven heeft dan zijn dat de Italianen wel! Dit zie je dan ook direct terug in het mooie Italiaanse gerecht. Ontzettend eenvoudig te maken met mooie dunne plakken kalfsvlees en een romige tonijnsaus. Dus, lekker maken en genieten!
Dit heb je nodig voor de saus:
- 1 blikje tonijn
- 5 el mayonaise
- 2 el kappertjes
- 3 ansjovisfilets uit blik
- 2 el olijfolie
- zout
- versgemalen peper
Dit heb je nodig voor de vitello:
- 200 g plakjes kalfs vitello
- 3 takjes bladpeterselie
- 2 el kappertjes
- versgemalen peper
Zo maak je de Vitello Tonnato:
Laat de tonijn goed uitlekken. Pureer vervolgens de tonijn, mayonaise, ansjovisfilets, kappertjes en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Breng deze saus vervolgens op smaak met zout en peper. Vervolgens kun je al verder met het opmaken van de borden, want je bent al bijna klaar!
Leg de plakjes kalfs vitello mooi op borden en doe een laagje tonijnsaus op het vlees. Pluk wat verse peterselie en snij deze fijn. Nu kun je je vlees garneren met de fijn gesneden peterselie en eventueel nog op smaak brengen met wat peper. En klaar ben je, heerlijk genieten van een puur Italiaans gerecht wat super simpel te maken is.
Geniet van de Vitello Tonnato!