Italiaanse pasta met ossenhaas
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 15 aug 2023
-
1999views
Italiaanse pasta met ossenhaas
Italië is het land van de pasta’s en staat bekend om zijn rijke culinaire tradities. Hun pasta’s zijn een van de meest geliefde en veelzijdige gerechten die het land te bieden heeft. Van lange, sierlijke slierten tot kleine, gevulde zakjes. Ze maken de meest bijzondere varianten. Maar de Italianen kennen ook een rijke traditie van vleesgerechten. In dit recept voor Italiaanse pasta met ossenhaas combineren we heerlijke pasta met malse ossenhaas, precies zoals de Italianen het graag eten. Ossenhaas is een mals en mager stuk rundvlees dat afkomstig is uit de lende van het rund. Het wordt vaak beschouwd als een van de meest delicate en smaakvolle stukken vlees. Ossenhaas is geliefd vanwege zijn zachte textuur en subtiele smaak en combineert perfect in deze pasta.
Dit heb je nodig:
500 gr ossenhaas
500 gr tagliatelle
800 gr gepelde tomaten
250 ml rode wijn
100 gr boter
3 teentjes knoflook
Parmezaanse kaas vlokken
1 el balsamicoazijn
Peper en zout
Zo maak je de Italiaanse pasta met ossenhaas:
Snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit de knoflook. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Voeg vervolgens de wijn toe en laat 30 minuten pruttelen tot de saus goed is ingekookt.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ossenhaas aan alle kanten goudbruin. Zorg ervoor dat je de ossenhaas in de pan blijft bewegen. Bestrooi vervolgens de ossenhaas met peper en zout. Neem de ossenhaas uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Als de pasta en de saus klaar zijn, snijd je het vlees in dunne plakken. Tagliata, zoals de Italianen zeggen. Leg vervolgens de pasta op de borden, hier bovenop wat van de saus en vervolgens enkele plakjes ossenhaas. Tot slot bestrooi je het geheel met een heel klein beetje balsamicoazijn en flink wat Parmezaanse kaas.
Buon appetito!