Winter
- Lisa Koers
- 24 feb 2022
-
184views
Wild Wellington met zuurkool
Wild Wellington met zuurkool
Iedereen kent het klassieke gerecht Beef Wellington wel; rundvlees in een bladerdeegjasje. Daarop hebben wij een nieuwe variant gemaakt, eentje die budgetvriendelijk is en extra bijzonder wordt door vlees van wild zwijn ...
- Jager&Boer
- 8 feb 2022
-
2683views
Bone broth zelf maken
Bone broth zelf maken
Voor zelfgemaakte bouillon kun je botten gebruiken van bijv. rund, varken, kalf, lam, kip en wild. Zorg ervoor dat je naast botten waar vlees aan zit (ribben, sucade en bijv. ossestaart) ook botten gebruikt met kraakbeen, zoals ...
- Renska Katers
- 2 feb 2022
-
475views
Gestoofde runderschenkel
Gestoofde runderschenkel
Wat heb je nodig voor 4 pers:4 runderschenkels3 el bloem1 blikje tomatenpuree (70 g)1,5 el Zwolsche Stoofkruiden (Euroma)1 pot zoetzure zilveruitjes uitgelekt (340 g)500 ml runderbouillon300 g witte rijst4 kropjes ...
- Renska Katers
- 29 jan 2022
-
283views
Kippenlevers met Stroganoffsaus
Kippenlevers met Stroganoffsaus
Kippenlevertjes zijn ontzettend veelzijdig en verrassend lekker. Probeer dit ouderwetse orgaanvlees eens met een heerlijke Stroganoffsaus!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
roomboter 500 gram ...
- Jager&Boer
- 7 jan 2022
-
725views
Kalfslever met ui, spek en appel
Kalfslever met ui, spek en appel
Een overheerlijk en simpel gerecht met 1 van onze favoriete "vergeten vlees"-soorten, de lever. Het liefst bakken wij de lever van een door ons geschoten ree direct in het veld op met wat ui en spek, heerlijk! Maar ...
- Jager&Boer
- 2 dec 2021
-
6862views
Gebraden hazenbout low & slow
Gebraden hazenbout low & slow
Haas is de klassieker die we vooral in het najaar en met name tijdens de feestdagen op tafel zien. Het jachtseizoen voor het haas (jagers spreken altijd van het haas) is geopend van 15 oktober t/m 31 ...
- Jager&Boer
- 15 nov 2021
-
355views
Jachtschotel
JachtschotelDe oorsprong van dit gerecht is eigenlijk al vrij makkelijk te herleiden uit naam, wanneer de jager thuis kwam van een dag hard werken stond er vaak een echte jachtschotel voor hem klaar. Een voedzame en stevige maaltijd met ...
- Jager&Boer
- 12 okt 2021
-
577views
Heerlijke Hongaarse Goulash
Wat is Goulash?
Goulash is een heerlijk Hongaars stoofgerecht, van oorsprong ontstaan bij de runderherders en dus bereid met rundvlees (Het zou evt ook kunnen met varken).
Ingrediënten 2/3 personen:
500 g riblappen (Gesneden in blokjes)
1.5 ...
- Jager&Boer
- 5 okt 2021
-
557views
Draadjesvlees dat smelt op je tong!
Wie draadjesvlees niet kent, weet niet wat hij of zij mist! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, dat smelt op je tong. Het kost wat tijd maar dat is het helemaal waard!
Ingrediënten 3 personen:
450 gram magere runderlappen45 gram boterZout ...
- Jager&Boer
- 28 sep 2021
-
9386views
Rosbief uit de oven
Ben je van plan samen met een groepje vrienden of familie te gaan genieten van een heerlijk stuk vlees van een goede kwaliteit en trek je hier graag wat tijd voor uit? Probeer dan eens een heerlijk stuk rosbief, een prachtig mager stuk vlees wat vrij ...