Mexicaanse kipdrumsticks uit de oven
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 16 mei 2022
-
158views
Mexicaanse kipdrumsticks uit de oven
Met kipdrumsticks van antibioticavrije Gildehoen weet je zeker dat je een eerlijk en gezond product in handen hebt. Maar kip klaar maken zonder dat het droog wordt, vinden sommige mensen een uitdaging. Met dit recept uit de oven houd je de kip heerlijk sappig en mals. De Mexicaanse gekruide kipdrumsticks bereid je samen met paprika, ui en aardappels op één plaat in de oven. Lekker met tortillachips voor een Zuid-Amerikaanse twist.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
140 gr tomatenpuree
2 el bruine suiker
2 el olijfolie + een beetje extra
1 el Mexicaanse kruiden
2 teentjes knoflook
2 rode uien
6 aardappels
2 rode paprika's
(Grof zee)zout
Tortillachips
Zo maak je de Mexicaanse kipdrumsticks uit de oven:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de tomatenpuree, de bruine suiker, de olijfolie en de Mexicaanse kruiden in een kommetje. Proef en voeg naar smaak extra kruiden toe.
Plet vervolgens de teentjes knoflook en snij ze in grove stukken. Schil de ui en de aardappels en snij deze in de lengte in achten zodat je mooie parten krijgt. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snij ze vervolgens in lange repen.
Doe de knoflook, de ui, de aardappels en de paprika in een kom. Besprenkel met olijfolie en (grof zee)zout. Schep het geheel om.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten over de plaat.
Wrijf de kipdrumsticks in met het tomatenpureemengsel en verdeel ze tussen de groenten over de bakplaat.
Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven voor 35 minuten. Keer de kipdrumsticks en de groente halverwege om.
Serveer met tortillachips en geniet van de Mexicaanse kipdrumsticks uit de oven!