Coq au vin met kippendijen

Coq au vin met kippendijen

Coq au vin met kippendijen

Voor het traditioneel Franse recept Coq au vin kun je in principe alle delen van de kip gebruiken, of zelfs een hele kip. Wij gaan voor kippendijen van onze Gildehoen, heerlijk zacht, dus perfect om te stoven!

 

Dit heb je nodig:

8 kippendijen
400 gr. (kastanje)champignons 
400 gr. sjalotten
4 takjes verse tijm
250 gr. spekblokjes
3 tenen knoflook
500 ml. volle rode wijn
380 ml. gevogeltefond
3 el. bloem
3 winterpenen
2 blaadjes gedroogde laurier
roomboter

 

Zo maak je Coq au vin met kippendijen:

Leg de kippendijen in een diepe schaal en voeg de wijn en tijm toe. Laat het dijvlees minimaal 2 uur marineren, keer ze af en toe om. Neem de kippendijen uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie in een diepe braadpan en bak de kippendijen rondom aan tot ze mooi bruin zijn. Neem de kippendijen uit de pan.
Bak de spekblokjes 5 in. in dezelfde pan, voeg hierna de sjalotten toe en bak 3 minuten mee.  

Veeg de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier, snijd ze in vieren en bak ze mee. Voeg de knoflook en sjalotten toe en bak 1 minuut mee. Voeg de stukjes wortel toe en laat dit alles zo'n 10 minuten bakken. Doe de kippendijen terug in de pan en voeg de marinade, fond en laurier toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat min. 1 uur op laag vuur stoven. Haal hierna het vlees uit de pan en dek deze af met aluminiumfolie. Meng in een kom de boter en de bloem. Voeg beetje bij beetje toe aan het mengsel in de pan. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en voeg op het laatst de kippendijen weer toe. Zo heb je uiteindelijk boterzacht dijvlees met een volle, heerlijke saus. Superlekker met aardappelpuree!

Geniet van Coq au vin met kippendijen!

 

 

 

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Gerookte spekreepjes
Gerookte spekreepjes
4.33
Bekijk Product
Kippendijen Gildehoen
Kippendijen Gildehoen
5.39 5.99
Bekijk Product