BBQ Rib Fingers

BBQ Rib Fingers

Iberico rib fingers (carne de costilla) zijn fantastisch gemarmerde stukjes vlees die een voor een worden gesneden uit de ribben van het Iberico varken. Dit is dus het vlees dat aan de botjes van een sparerib zit, en juist van het Iberico varken is dit een bijzonder stukje vlees! Dit komt voornamelijk door de manier waarop het buikspek wordt gesneden in Spanje. Hier snijden ze alleen van het Iberico varken dit stuk weg, omdat het vlees hier uitermate geschikt voor is.

 

 

Benodigdheden:

800 g Iberico Rib fingers
BBQ Rub zoals Pork Powder of PigWing van Don Marco's
Olijfolie

Meng het vlees in een grote kom met wat olijfolie en bestrooi ze met je favoriete rub voor varkensvlees. Laat de kruiden vervolgens 2 uur lekker in het vlees trekken in de koelkast. Maak je BBQ ondertussen klaar voor indirect gebruik en stook op tot een temperatuur van 150ºC.
Gaar ze indirect in ongeveer 90 min. tot ze heerlijk zacht zijn van binnen en grill ze eventueel nog even af boven het vuur voor een krokante buitenkant. 

Probeer Rib fingers ook eens op een broodje met je favoriete BBQ-saus!

 

 

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!