Zoete spareribs van de BBQ of uit de oven

Zoete spareribs van de BBQ of uit de oven

Met dit recept maak je serieus indruk! Heerlijk zoete ribs en vlees dat zo van het bot afvalt. Lekker met een frisse salade en frietjes!

Benodigdheden:

2 strengen dikke ribs van ongeveer 900 gram - 1 kilo

Maak je eigen rub met de volgende ingrediënten:

2 el rietsuiker
2 el paprikapoeder
2 el zout
1 tl uienpoeder
1 tl mosterdpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl versgemalen zwarte peper

Voor de glaze:

4 el BBQ saus
2 el Ketjap Manis
2 el honing
1 el bruine basterdsuiker

Voorbereiding:

Verwijder eerst het buikvlies aan de holle kant van de ribs, dit kan je doen door met je vinger tussen de botten te drukken, hierdoor zal het vlies loskomen. Als je een begin hebt, kan je zo het vlies in zijn geheel verwijderen.
Wrijf hierna je ribs aan alle kanten goed in met de rub en laat de kruiden bij voorkeur de hele nacht intrekken. Hoe langer, hoe beter de smaak!

Echte BBQ-fanaten bereiden spareribs volgens de 3-2-1- methode; 3 uur roken, 2 uur stomen en 1 uur grillen.

Bereid nu de BBQ voor om indirect te grillen met een constante temperatuur van rond de 107°C. Leg de ribs op de BBQ, eventeel in een handig spareribrek, en laat ze 3 uur roken (met gesloten deksel).
Na 3 uur leg je de ribs op aluminiumfolie en smeer je ze lekker in met de glaze. Giet er eventueel nog wat appelsap bij en pak de ribben goed in met de folie. Laat ze nu 2 uur rustig stomen, nog steeds indirect en op dezelfde, constante temperatuur van 107°C, met gesloten deksel.

Hierna mogen de ribben, die al heerlijk zacht zijn, uit de folie. Grill ze in een uurtje lekker af, op dezelfde temperatuur, terwijl je ze af en toe insmeert met de glaze.

Na al dit harde werken, mag je eindelijk je vingers vies maken, eet lekker!

 

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Spareribs
Spareribs
14.95
Bekijk Product