Varkenshaas spiesjes met rabarbersalsa
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 16 mrt 2022
-
57views
Varkenshaas spiesjes met rabarbersalsa
Varkenshaas, vlees afkomsting van de rug, is het meest malse stukje vlees van het varken. Je maakt er heerlijke saté of spiesjes van, zoals in dit recept met sinaasappel, gember en ketjap. Voeg er de rabarbersalsa aan toe voor een heerlijke smaakcombinatie.
Dit heb je nodig voor 4 pers:
400 g varkenshaas
1 sinaasappel
4 cm verse gember
3 el ketjap manis
2 tl sesamolie
300 g verse rabarber
1 rode peper
1 rode ui
1 teen knoflook
1 el zonnebloemolie
4 el zoete chilisaus
satéprikkers
Zo maak je de varkenshaas spiesjes met rabarbersalsa:
Snijd de varkenshaas eerst in mooie stukken van 2 x 2 cm. Rasp hierna de schil van de helft van de sinaasappel, halveer de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de helft van het sinaasappelrasp en -sap in een kommetje. Schil en rasp de gember. Voeg de helft van de gember toe aan het sinaasappelrasp en -sap en roer de ketjap en sesamolie erdoor. Meng het vlees met de marinade, schep om en laat de varkenshaas in een afgesloten bakje 30 min. marineren buiten de koelkast.
Snijd ondertussen de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in de lengte in repen van 1 cm.
Snijd deze weer in stukjes van 1 cm. Halveer de halve rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de rest van de gember 3 min. Voeg de rabarber, de rest van het sinaasappelsap en -rasp en de chilisaus toe. Verwarm de rabarber 6 min. tot deze uit elkaar begint te vallen, maar nog net een beetje structuur heeft. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Rijg nu de varkenshaas aan de satéprikkers, verhit de grillpan, of steek de BBQ aan, en gril de spiesen in 6 min. bijna gaar. De varkenshaas mag nog best een beetje rosé zijn. Serveer met de rabarbersalsa. Lekker met frietjes en salade!
Geniet van de varkenshaas spiesjes met rabarbersalsa!