Draadjesvlees dat smelt op je tong!

Draadjesvlees dat smelt op je tong!

Draadjesvlees dat smelt op je tong!

Wie draadjesvlees niet kent, weet niet wat 'ie mist! Draadjes vlees is een oer-Hollands gerecht. Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, dat smelt op je tong. Het kost wat tijd voor je ervan kunt genieten - het staat zo een paar uur te pruttelen - maar dat is het helemaal waard! Een gerecht dat vooral 's winters wordt gegeten, maar waar wij stiekem zomers ook weleens van genieten.

 

Dit heb je nodig voor 3 personen:

450 gram magere runderlappen

45 gram boter

Zout & peper

1.5 uien

2 tenen knoflook

1.5 tomaten

2 kruidnagels

Snufje foelie

1.5 laurierblaadjes

120 ml runderbouillon

120 ml rode wijn

1 sneetje ontbijtkoek (of iets anders om te binden)

 

Zo maak je draadjesvlees dat smelt op je tong!

Verwarm de bouillon en houdt deze warm op een laag pitje. Kruid het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een ruime braadpan tot het schuim van de boter is weggetrokken. Bak vervolgens het vlees rondom bruin. Voeg grote stukken gesneden ui toe. Plet de tenen knoflook en voeg deze toe. Snij vervolgens de tomaten in stukken en voeg deze toe. Voeg de kruiden toe en schenk de bouillon erbij. Voeg als laatste de wijn toe tot het vlees bijna onder staat. Laat het vlees de komende 2 à 3 uur sudderen, roer het regelmatig door indien nodig extra wijn, bouillon of water toevoegen (zodat het niet droog komt te staan). Het meest belangrijke aan draadjesvlees is om het vlees op een laag pitje te laten sudderen. Als het vlees gaar is voeg dan de ontbijtkoek in stukjes door het gerecht (of ander bindmiddel) zodat de saus kan binden.

Geniet van draadjesvlees dat smelt op je tong!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Braadlappen Blonde d'Aquitaine
Braadlappen Blonde d'Aquitaine
Bekijk Product
Riblappen Galloway 1800 gram
Riblappen Galloway 1800 gram
52.11
Bekijk Product