Pollo alla cacciatora: Italiaanse jagersstoof van kip

Pollo alla cacciatora: Italiaanse jagersstoof van kip

Pollo alla cacciatora: Italiaanse jagersstoof van kip

 

Als jagers spreekt ons Pollo alla cacciatora, een Italiaanse gerecht, gelijk aan. Cacciatora betekent namelijk ‘jager’. Dit gerecht werd in vroeger tijden door jagersvrouwen klaargemaakt voor als de mannen terugkwamen van de jacht. Het is daarom ook erg geschikt om op tafel te zetten wanneer je een groep mensen te eten krijgt. Bovendien schuif je het in de oven en heb je er dan ook geen omkijken naar. Ideaal dus! En dit recept voor een heerlijke stoofpot is ook nog eens erg eenvoudig.

 

Voor dit Italiaanse stoofgerecht gebruiken wij kipdrumsticks van Gildehoen. Dit prachtige kippenras wordt op ambachtelijke en duurzame wijze gehouden en is daardoor erg smaakvol. In deze jagersstoof wordt de kip heerlijk mals en valt het zo van zijn botje. Lekker met een goed glas Italiaanse wijn!

 

Dit heb je nodig:

1600 gr kipdrumsticks

1,5 glas rode wijn (helemaal lekker is een Italiaanse Chianti)

10-12 olijven (gemengd, mag zowel zwart als groen zijn)

800 gr gepelde tomaten uit blik

4 teentjes knoflook

3 laurierblaadjes

2 takjes verse rozemarijn

1 blikje ansjovis

Bloem

Olijfolie

Peper en zout

Een grote ovenschaal of braadslee

Aluminiumfolie

 

Zo maak je Pollo alla cacciatora:

Wrijf de kipdrumsticks in met peper en zout. Leg de drumsticks vervolgens in een (oven)schaal of braadslee en doe hier de laurierblaadjes, 2 geplette teentjes knoflook en de takjes rozemarijn bij. Schenk de wijn erbij en laat de kip in de koelkast marineren. Minimaal een uur, maar als je langer de tijd hebt, dan is een nacht nog beter.

Nadat de kip lang genoeg heeft kunnen marineren, verwarm je de oven voor op 180 graden. Laat de kip uitlekken, maar bewaar het marinadevocht. Dep de kip droog met keukenpapier.

Bestrooi de kip met bloem. Verhit in een grote pan (je kunt ook een ovenvaste pan nemen en die later in de oven schuiven) een scheut olijfolie en bak de kipdrumsticks rondom bruin. Snij de overige 2 knoflookteentjes fijn en bak die mee.

Haal de kip uit de pan en doe de olijven, ansjovis en tomaten in de pan. Roer even door elkaar en voeg de kip en de marinade ook toe.

Dek de pan, ovenschaal of braadslee af met aluminiumfolie en zet het geheel een uur in de oven.

Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout, verwijder de laurierblaadjes en takjes rozemarijn. Serveer met stokbrood, salade of een lekkere pasta.

Buon appettito!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!