Kippenbouten met limoenmarinade

Een gietijzeren pan op een theedoek, die staat op een verweerde houten tafel. In de pan liggen twee gegrilde kippenbouten, limoenschijfjes en kruiden.

Kippenbouten met limoenmarinade

De kippenbouten die we in dit recept met limoenmarinade gebruiken zijn van Polderhoen kippen. Dit kippenras is een gezond en sterk ras dat nog op ambachtelijke wijze – volgens de regels van het gilde – worden gehouden. Ze krijgen meer tijd om op te groeien, meer scharrelruimte en gezonde voeding dan de supermarktkip. Alles bij elkaar zorgt dit voor mals en zacht kippenvlees.

Met deze prachtige kippenbouten maakten wij dit recept voor gebraden kippenbouten, gemarineerd in een verrukkelijke mix van limoen en honing. Deze kippenbouten zijn knapperig van buiten en sappig en mals van binnen. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of juist voor een gezellig diner met vrienden en familie.

 

Dit heb je nodig:

4 kippenbouten

3 limoenen

4 el honing

4 el sojasaus

3 el olijfolie

2 teentjes knoflook

2 takjes verse koriander

1 tl paprikapoeder

1 rode peper voor extra pit (optioneel)

Zout en peper

 

Zo maak je de kippenbouten in limoenmarinade:

Begin met het maken van de marinade. Was de limoen, maak hem droog en rasp de schil. Pers vervolgens het sap uit beide limoenen. Hak de knoflook fijn en de blaadjes van de koriander grof.

Meng in een schaal de rasp en het sap van de limoen, de honing, de knoflook, de koriander, de olijfolie en de paprikapoeder. Voeg naar wens zout en peper toe. Hou je van pittig? Voeg dan fijngesneden rode peper toe.

Doe de kippenbouten in de schaal, of in een hersluitbare zak en giet de limoenmarinade over de kippenbouten. Zorg ervoor dat de kippenbouten overal bedekt zijn met de marinade en laat het geheel minimaal een uur marineren. Nog lekkerder is om het een nacht te laten staan. Dan trekken de smaken nog beter in het kippenvlees.

Verhit een braadpan en leg daarin de kippenbouten als de pan goed heet is. Braad de kippenbouten aan beide kanten voor zo’n 5 minuten aan en draai daarna het vuur lager. Doe de overgebleven marinade in de pan en doe de deksel erop. Laat het geheel zo’n 20 minuten sudderen, tot de kippenbouten gaar zijn. Keer de kippenbouten halverwege om en giet er af en toe wat marinade uit de pan er over heen.

Garneer het geheel met verse koriander en geniet van de kippenbouten in limoenmarinade!

Producten in dit recept bestellen:
Kippenbout Gildehoen
Kippenbout Gildehoen
Vanaf 3.56
Bekijk product
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
10.95
Bekijk product
Kippenbout Polderhoen
Kippenbout Polderhoen
5.48
Bekijk product