Gevulde kippendijen met asperges en citroenbotersaus

Gerecht Gevulde kippendijen met asperges en citroenbotersaus

Gevulde kippendijen met asperges en citroenbotersaus

Ben je op zoek naar een heerlijk lentegerecht, bijvoorbeeld om met Pasen te serveren? Zoek dan niet verder en probeer eens dit recept voor gevulde kippendijen met asperges en citroenbotersaus.

Deze heerlijke en feestelijke gevulde kippendijen met groene asperges zijn een perfecte keuze voor een lentebrunch, een intiem diner of een speciale gelegenheid zoals Pasen. We gebruiken kippendijen van de antibiotica-vrije Gildehoen, een gezond kippenras waarbij de kippen veel bewegingsvrijheid krijgen, leven in een stal met stro en daglicht en een normaal dag– en nachtritme hebben.

De sappige kippendijen worden gevuld met knapperige groene asperges en een romige Parmezaanse kaasvulling. Het smaakt heerlijk, maar het ziet er ook nog eens mooi uit. Volg ons eenvoudige recept en laat je verrassen door de onweerstaanbare smaak van gevulde kippendijen met groene asperges.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

4 kippendijen

12 groene asperges

100 g Parmezaanse kaas

100 g zongedroogde tomaten

2 teentjes knoflook

1 citroen

2 el verse peterselie

Zout en peper naar smaak

3 eetlepels olijfolie 

Voor de citroenbotersaus:

50 g boter

2 teentjes knoflook, fijngehakt

Sap van 1 citroen

Zout en peper naar smaak

Benodigdheden:

Keukentouw

 

Zo maak je de gevulde kippendijen met asperges en citroenbotersaus:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Begin met het voorbereiden van de kippendijen. Snijd hiervoor de knoflook, zongedroogde tomaten en peterselie fijn, rasp de schil van de citroen, pers de vrucht uit en rasp de Parmezaanse kaas.

Leg vervolgens de kippendijen op een snijplank, vouw ze open en maak ze eventueel nog wat platter door ze verder open te snijden of met een roller of vleeshamer te bewerken. Uiteindelijk moet je de kippendijen kunnen vullen en op kunnen rollen.

Bestrooi de kippendijen met zout, peper, knoflook en een beetje citroenrasp.

Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas over de kippendijen. Leg 3 groene asperges op elke kippendij en rol ze stevig op. Gebruik eventueel keukentouw om de rolletjes vast te binden.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ovenbestendige (koeken)pan op middelhoog vuur. Bak de kippendijen aan beide kanten goudbruin.

Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak de kippendijen gedurende 25-30 minuten, of tot ze gaar zijn en de interne temperatuur 75°C bereikt. Heb je geen ovenbestendige pan, braad de kippendijen dan aan en doe ze over in een ovenschaal.

Terwijl de kippendijen in de oven bakken, bereid je de citroenbotersaus voor. Smelt de boter in een kleine pan op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze kort tot hij geurig is. Pers de citroen uit en voeg het citroensap toe aan de boter en knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm op laag vuur.

Haal de kippendijen uit de oven en laat ze 5 minuten rusten voordat je ze serveert.

Serveer de gevulde kippendijen met de citroenbotersaus eroverheen gegoten. Garneer met verse peterselie en zongedroogde tomaatjes.

Deze gevulde kippendijen zullen heerlijk sappig en smaakvol zijn, en de citroenbotersaus voegt een verfrissend element toe aan het gerecht. Geniet ervan!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Kippendijen Gildehoen
Kippendijen Gildehoen
5.09 5.99
Bekijk product