Spinu di maiale con olive nere

Spinu di maiale con olive nere

Spinu di maiale con olive nere

Een overheerlijk typisch Italiaans recept wat je doet vermoeden dat je daadwerkelijk in Italie bent beland, en ook nog eens makkelijk te bereiden! Lekker met schouderkarbonade van lokale scharrelvarkens, extra virgin olijfolie, peterselie, laurier, witte wijn en natuurlijk zwarte olijven!

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

4 stuks biologische schouderkarbonade
150 gram ontpitte zwarte olijven
1 knoflook teentje
handje verse peterselie
2 laurierblaadjes
400 ml witte wijn
extra virgin olijfolie
zout
peper 

 

Zo maak je Spinu di maiale con olive nere:

Verhit 70 ml extra virgin olijfolie in een grote braadpan met deksel en braad hierin de biologische varkenskarbonades mooi bruin.

Snijd ondertussen de olijven in plakjes en hak het knoflook teentjes fijn. Zorg dat de peterselie mooi grof gesneden is.

Wanneer de karbonades mooi bruin zijn voeg je vervolgens de knoflook, laurierblaadjes, zwarte olijven en witte wijn toe en breng je het op smaak met wat zout en peper. Laat dit geheel vervolgens ongeveer een uur op laag vuur sudderen tot al het kookvocht is verdwenen.

Serveer uit op en mooi schaal met eventueel nog een frisse salade van rucola.

Geniet van Spinu di maiale con olive nere!

 

 

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Schouderkarbonade
Schouderkarbonade
4.49
Bekijk Product
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
10.95
Bekijk Product