Thaise kipsaté

Thaise kipsaté

Een kipspiesje is de grote favoriet op de barbecue. Bijna iedereen houdt ervan en het kost weinig moeite om te maken. Wij gebruiken voor kipspiesjes graag kip van antibioticavrije Gildehoen. De Gildehoen is namelijk een duurzaam stukje pluimveevlees, ideaal voor mensen die bewust voor beter voedsel kiezen. Gildehoen is namelijk een puur product; gezond, zeer smaakvol en volledig antibioticavrij kippenvlees. Je maakt er de heerlijkste gerechten mee, zoals deze Thaise kipsaté.

 

Dit heb je nodig:

600 gr kippendij van Polderhoen of Gildehoen of kipfilet (goed voor 4 flinke saté stokken)

40 ml ketjap manis

80 ml soja saus

80 ml vers limoensap (ongeveer 3 limoenen)

3 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt.

3 eetlepels suiker

1 theelepel kurkuma

2 eetlepels fijngehakte koriander

1 theelepel koriander poeder

½ theelepel gember poeder

 

Om erbij te serveren:

Satésaus

Gefrituurde uitjes

 

Benodigdheden:

Mengkom

Garde

Satéprikkers

BBQ tang

BBQ met deksel

Kerntemperatuurmeter

 

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten door elkaar (behalve de kip) en roer met een garde tot de suiker goed is opgelost. Snijd daarna de kip in mooie reepjes (naar eigen voorkeur). Voeg de kip doe aan de marinade en zet dit weg voor op zijn minst 5 uur in de koelkast, liefst een hele nacht.

Bij gebruik van houten satéstokjes kun je deze het beste van te voren een uurtje weken in water zodat ze niet direct verbranden wanneer ze op de BBQ gaan.

Rijg de saté mooi gelijkmatig op de prikkers, en stook ondertussen je BBQ naar 150˚C en zorg hierbij voor een directe en een indirecte zone. Dit zodat je de saté even weg van het vuur kan leggen wanneer dit nodig is.

Wanneer de BBQ op temperatuur is leg dan de saté op het directe gedeelte van de BBQ. Deksel erop maar blijf er wel bij en check regelmatig. De suikers in de marinade gaan karamelliseren dus gevaar voor verbranding ligt op de loer. Wanneer de sate een de gewenste kleur heeft verplaats je de stokjes naar het indirecte gedeelte van de BBQ.

Check zo af en toe de kerntemperatuur van de kip. De kip moet goed gaar zijn maar heeft ook snel de neiging droog te worden wanneer je ze te lang laat liggen. De kern van de kip willen we op 75˚C hebben. Check dus zo nu en dan je kip met je meter.

Hebben we de gewenste temperatuur bereikt dan kan de saté eraf.

Heerlijk serveren met beetje satésaus en gefrituurde uitjes. Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Kippendijen Gildehoen
Kippendijen Gildehoen
5.99
Bekijk Product
Kipfilet Gildehoen
Kipfilet Gildehoen
8.01 8.90
Bekijk Product
Kipdij filet Polderhoen
Kipdij filet Polderhoen
8.67
Bekijk Product