Bavette op de barbecue bereid je zo!

Bavette op de barbecue bereid je zo!

Bavette op de barbecue bereid je zo

met behulp van dit stap-voor-stap kookfilmpje maak je er een gegarandeerd succes van!

Een bavette steak, ook wel flank steak genoemd, is een prachtig stukje vlees van het dikste gedeelte van de vang van de koe. Misschien ken je het ook wel als vanglap of vinkelap. En hoewel het wordt geschaard onder 'vergeten vlees' neemt de bavette een enorme vlucht. De bavette is erg populair. En terecht als je het ons vraagt. Bavette heeft een sterke rundvleessmaak en is heerlijk mals en sappig. Het heeft niet al te lang op de bbq nodig waardoor het geen uren kost om van dit prachtige stuk vlees te kunnen genieten. Steek de bbq maar aan!

 

Dit heb je nodig voor de bavette:

1 kg bavette

50 gr Szechuan peper

2 el knoflookpoeder

30 gr zwarte peper

2 el zeezoutflakes

1 steranijs

 

Dit heb je nodig voor de 'Roze vlam in de pan chimmichuri':

1 rode ui

4 teentjes knoflook

2 spaanse pepers

3 takjes verse koriander 

2 el zeezoutflakes

2 el roze peper

Jager&Boer olijfolie

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Bavette Blonde d'Aquitaine
Bavette Blonde d'Aquitaine
12.00
Bekijk product
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
10.95
Bekijk product