Boter malse Bavette rollade, ons geheim...

Boter malse Bavette rollade, ons geheim...

De Lente

Zodra we weer richting de 18 graden en hoger gaan, weten wij wat we als eerste op de Kamado gooien.. Een heerlijk sappig-gerookte Bavette rollade. Elke keer weer staan we verbaasd over de smaak van dit heerlijke stuk vlees. En wat nog mooier is, een Bavette rollade kan iedereen maken. Succes gegarandeerd! Natuurlijk gaat de Kamado bij ons eigenlijk nooit de schuur in en grillen we het hele jaar door, maar als de lente er aan komt en we een absolute 'all time favorite' willen klaarmaken, dan is de keuze snel gemaakt.. Bavette Rollade op de Kamado!

Bavette, wat is dat?

Bavette is een naam die niet iedereen kent. Bavette is een deel van de koe dat bij de meeste mensen bekend is als; Vinkenlap, vanglap of flank steak. Zoals je waarschijnlijk al vermoede, is woord 'Bavette' Frans van origine, in het Frans kennen we Bavette d'aloyau, Bavette de flanchet en Bavette a pot au feu. Bavette is inmiddels een geliefd stuk vlees onder de BBQ'rs.

Locatie van Bavette

Smaak

Bavette is een intens smakend stuk vlees met meer vezel dan andere stukken, daarom is het belangrijk om het tegen de draad in te snijden en in dunne plakjes te serveren. Naast onze favoriete bereidingswijze van Bavette, kun je Bavette ook prima als steak grillen natuurlijk, ook dit is een aanrader om eens te proberen.

Voorbereiding van de Bavette

Het eerste wat we doen, is de restjes vet van het stuk vlees 'trimmen'. Zorg hierbij voor een goed scherp mes wat niet al te groot is. Vanaf de bovenkant begin je de Bavette voorzichtig open te snijden, zodat je het stuk kan 'open klappen', ook wel 'butterfly' genaamd. Nog nooit gedaan? Kijk dan hier hoe dat gaat. Belangrijk is dat je niet door de rand heen snijdt. Zodra dit klaar is kunnen we het stuk kruiden en vullen.

Kruiden en vullen

Het mooie van dit recept is, dat je eindeloos zelf kan experimenteren met je eigen favoriete kruiden mengsels en verschillende vullingen voor de Bavette rollade. Onze favoriete combinatie is Feta kaas, paprika en ui. Deze combinatie complimenteert de intense smaak van een Bavette perfect! Maar wij zijn benieuwd wat jullie favoriete combinaties zijn!

We gebruiken onze Chipotle BBQ Rub van Don Marcos, deze kruidenmix is echt perfect voor dit recept. Rokerig, peperig en een hint zoetigheid, dat is natuurlijk de ultieme BBQ smaak! Daarnaast is het mild, dus ook de kinderen vinden het heerlijk. Zorg dat je een flinke laag kruidenmix over de Bavette verspreid en vul het stuk daarna met je gewenste vullingen. Vervolgens rol je de Bavette op en knoop je alles vast met wat slagerstouw.

JB-tip: 'Probeer de Bavette rollade zo evenwijdig mogelijk te knopen, hierdoor gaart het stuk evenwijdiger'

We beginnen met het roken van de Bavette rollade. Nadat je de houtskool goed aan hebt, voeg je wat stukken Hickory rookhout toe. Hierdoor krijgt de bavette rollade die heerlijke rokerige BBQ smaak. Zorg dat je Kamado tussen de 105 en 120 graden Celsius blijft. Iets hoger is niet erg, maar pas op, anders wordt je Bavette rollade te droog en dat is zonde! Voor nog meer smaak, kan je meer van onze een van onze rubs aan de buitenkant toevoegen.

Zodra je een kerntemperatuur van ongeveer 48 graden Celsius bereikt haal je de Bavette rollade er af en verwijder je de convector plaat uit de Kamado. Dan verhoog je de temperatuur naar 200 graden celsius en gril je de bavette rollade mooi rondom bruin. Zodra de kerntemperatuur 54 graden Celsius bereikt is je Bavette rollade klaar. Eet smakelijk!

Benodigde ingrediënten voor Bavette rollade:

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Bavette Blonde d'Aquitaine
Bavette Blonde d'Aquitaine
12.00
Bekijk Product