Bavette met chimichurri
- Lisa Koers
- Blog & Recepten
- 3 mei 2020
-
173views
Ingrediënten:
- Bavette 1kg (vinkenlap)
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
Benodigdheden:
- BBQ met deksel
- Kerntemperatuur meter
- BBQ tang
Bereidingswijze:
Bereid de BBQ voor op direct grillen, het is een dun stukje vlees wat niet veel tijd nodig zal hebben. Breng de BBQ naar 150˚C en kruid je bavette inmiddels met wat vers gemalen peper, zout doen we achteraf.
Wanneer de BBQ op temperatuur is mag het stukje bavette erop. Met je kerntemperatuur meter controleer je na 5 min de kern. We willen naar de 50˚C kern. Sluit na elke keer controleren wel je deksel van de BBQ om te voorkomen dat de temperatuur erg oploopt.
Blijf zo nu en dan je vlees draaien en controleren, wanneer je de juiste kerntemperatuur hebt bereikt kan het vlees eraf en laat even vijf minuten rusten onder 2 lagen aluminium folie.
Let op bij het aansnijden dat je kijkt hoe de draden lopen in het vlees. Zorg dat je haaks op de draden snijden om de vezels kapot te snijden zodat het wat malser is met eten.
Strooi nog wat grof zeezout over de reepjes bavette en serveer met chimmichurrie.
Recept: jagerenboer.nl/blog-en-recepten/chimichurri/