Brisket op de BBQ

Brisket op de BBQ

Voor de echte BBQ-fanaat! Ook wel bekend als klapstuk of borststuk. Heerlijk om lekker lang te garen op de barbecue of in de oven.

 

Benodigdheden:

Brisket (runderborst/klapstuk) van ongeveer 5 kilo
Een lekkere dry rub

Met een brisket heb je het meeste kans op succes als je deze low&slow bereidt op een barbecue of in een smoker. Deze techniek is te vergelijken met het stoven van vlees. Door garing op lage temperatuur verandert dit stevige, taaie stuk vlees in een botermalse lekkernij!

 

Voorbereiding:
Je kunt de brisket injecteren met runderbouillon of een vloeistof met je favoriete smaken. 
Snijd zo nodig de vetranden van de brisket en maak het stuk vlees op deze manier tevens wat gelijkmatiger.
Injecteer de brisket (met een meat injector) royaal met de AllBrine oplossing of je vloeistof naar keuze. Wrijf je rundvlees hierna rijkelijk in met een mooie vleesrub.

Houd er rekening mee dat het garen van het vlees wel tot 18 uur in beslag kan nemen!

Stook eerst de BBQ zo stabiel mogelijk op tot ongeveer 110C en voeg je favoriete rookhout toe. Eiken, beuken en hickory doen het goed bij brisket.
Gaar de brisket eerst tot een kerntemperatuur van 64 tot 68 C en pak hierna het vlees in in aluminiumfolie. Leg het vlees in de folie op de BBQ en laat het heerlijk langzaam doorgaren tot een kerntemperatuur van 90-95C. De brisket is klaar! Laat hierna het vlees minstens nog een half uur rusten in de folie.

Snijd het vlees, dwars op de draad in mooie, rechte plakken van ongeveer een cm en aanvallen maar!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!