Beer can chicken

Beer can chicken

Beer can chicken

Tijd voor een low and slow klassieker: de beer can chicken. Een populair gerecht met een stoer imago. Maar hoe ingewikkeld het ook lijkt, het is heel eenvoudig om te maken. Ben je een beginner als het om low and slow barbecuen gaat? Begin dan eens hiermee, dit kan haast niet mis gaan! Heerlijk van antibioticavrije Gildehoen kip.

Ingredienten:
- Hele kip (Gildehoen) 
- Sweet paprika rub van Grate Goods
- Rookhout (voorkeur voor appel)
- Blik bier of chicken sitter

Benodigdheden:
- BBQ met deksel
- Temperatuur meter

Bereiding:
Richt je BBQ in voor indirecte garing waarbij je het product niet direct boven het vuur hebt staan. Wrijf de kip rondom in met de sweet paprika rub. Vergeet niet de binnenkant te bestrooien en wat onder de vleugeltjes te doen.
Steek de BBQ aan en breng deze naar een temperatuur van 180 ºC. Wanneer je aanmaakblokjes gedoofd zijn en je kolen een mooie grijze kleur hebben, voeg je een rookblokje toe voor extra aroma.
Vervolgens is het tijd om de kip op blikje bier te zetten. Je hebt maar een halfvol blikje met bier nodig, dus tap voor jezelf eerst een koud biertje in! Eventueel kun je het blikje ook helemaal leeg drinken en half vullen met warm water of kippenbouillon.

Zet vervolgens de kip met houder in de BBQ. Breng een thermometer aan in het dikste gedeelte van de kip, bijvoorbeeld het dijgedeelte. Check na 45 minuten de temperatuur. Wanneer je kip een temperatuur heeft bereikt van 80-85ºC bij de dijen en de borst een kerntemperatuur heeft van zo'n 80ºC haal je hem eraf. Pas wel op met het vocht in de houder, want deze is gloeiend heet.

Tip: Je kunt de kip ook een nacht van tevoren in een pekelbad leggen. Dit zorgt voor een extra malse kip. Grate goods heeft hiervoor de all brines, kant en klare pekel samenstellingen. Deze zijn te verkrijgen bij Jager&Boer in de winkel!

Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Hele kip Gildehoen
Hele kip Gildehoen
13.95
Bekijk Product