Chilidogs

Chilidogs

Ingrediënten
4 hotdogs
- 4 hotdog broodjes
500 gr rundergehakt
- 100 gram spekblokjes
- 2 Theelepels worcester sauce
- 3 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel dijon mosterd
- 1 eetlepel gesneden chipotle peper
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 100 ml tomatensaus
Flinke scheut Maallust bier
- 2 eetlepels sweet paprika rub
- Gesnipperd uitje
- Geraspte kaas

Benodigdheden
- Gietijzeren skillet
- Bbq tang

Bereiding:
Deze chilidogs zijn gemaakt in een skillet boven op een joystove, dit is een klein aluminium kookstel waarin je houtskool of briketten legt, vandaar dat we in dit recept niet van een BBQ spreken maar dit is ook prima te doen op elke BBQ type.

Maak kleine sneetjes aan beide kanten van je hotdogs en leg ze apart. Breng je skillet op temperatuur (middelmatig vuur), bak hierin eerst de spekblokjes eerst even aan, wanneer ze een mooie kleur hebben voegen we eerste de droge ingrediënten toe.

Roer dit goed door en laat alle smaken even goed intrekken voor ongeveer 10 minuten. Voeg hierna de natte ingrediënten toe. En roer alles goed door, alles lijkt nu erg vochtig maar laat het lekker zacht pruttelen en indikken tot je een mooi licht vochtig rul gehakt mengsel heb.

Voeg naar eigen voorkeur nog smaken toe. Zet dit lekker apart en bak nu je hotdogs mooi goudbruin op een bakplaat of de BBQ die jij ter beschikking hebt. Op middelmatig vuur zijn ze rond de 7 minuten klaar, blijf ze regelmatig draaien.

Snij de hotdog broodjes aan de bovenkant bijna tot het einde doormidden en klap ze open, smeer de binnenkant in met wat roomboter en leg ze met de ingesmeerde kant heel even op een gloeihete bbq of bakplaat tot ze mooi krokant en mooi kleurtje hebben.

Haal ze van de bbq en leg hier de hotdogs op. Schep hier een lekker volle schep van de chilimengsel op en maak naar eigen smaak af met wat geraspte kaas en gesnipperd uitje.

Lekker lekker!!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Gehakt Wild Zwijn
Gehakt Wild Zwijn
14.48
Bekijk Product
Half-om-half gehakt
Half-om-half gehakt
6.75
Bekijk Product
Gerookte spekreepjes
Gerookte spekreepjes
4.33
Bekijk Product
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
7.50
Bekijk Product