Kansas Ramen Smasher

Kansas Ramen Smasher

Alles voor de perfecte hamburger! Of je ze nu voorgevormd en gekruid koopt of ze helemaal zelf bouwt, alles kan en alles mag! Wij hebben alles in huis voor de perfecte hamburger van gehakt tot burgers tot sla en de ideale sauzen. Hieronder een recept met een twist. Heerlijk, al zeggen we het zelf! Probeer het zelf maar eens...

 

Ingrediënten:
500 gram rundergehakt (liefst een beetje vettig gehakt)
- Zakje instant noodles/ramen.
- 4 plakjes augurk
- 2 plakjes cheddar
- 1 tomaat
- Bacon
- jam (recept in boekje van grate goods, vraag ernaar in onze winkel)
- 2 eetlepel sweet paprika rub Grate Goods
- 1 ei
- 1 ui
- 1 bos krulsla of kropsla
- Zonnebloemolie

Verdere benodigdheden:
- Burgersmasher of grote spatel (om burger mee plat te drukken)
-2x Ronde steekvorm
- Gietijzeren bakplaat
- Mandoline
- Plastic folie

Bereidingswijze:
Kook de noodles volgens verpakking, giet ze daarna af in een vergiet, spoel af en zet apart. Kluts het ei en meng dit met een eetlepel sweet paprika rub. Doe hier de noodles bij en meng dit door elkaar. Pak je steekvormen en doe hier een laag folie in. Schep hier wat noodles in tot de rand, vouw de folie naar elkaar toe zodat het helemaal is afgedekt. Druk dit een beetje aan en zet weg in de koelkast voor zeker 15 minuten. Je hebt dus twee steekvormen gevuld met noodles.

Meng je gehakt met 1 eetlepel sweet paprika rub en maak balletjes van 60 gram. Leg hier er 2 van apart voor je burger.

Pel de ui, maak met gebruik van de mandoline hele dunne plakjes en zet ook dit apart. Snij de tomaat in dunne plakjes en zet apart.

Steek de BBQ aan en ga voor direct hitte. Zet hierop een gietijzer bakplaat/plancha en laat dit lekker gloeiend heet worden. Haal de vormen met ramen uit de koelkast en ontdoe ze van het plastic en bak ze om en om in vijf minuten goudbruin en haal ze daarna van de BBQ.

Doe een scheutje zonnebloemolie op de bakplaat en leg je balletje gehakt erop. Druk dit gelijk helemaal plat met je smasher en leg er dan gelijk wat uienringen op. Herhaal deze stappen met het 2e balletje.
Na deze stappen draai je de burgers om en leg er dan een plakje cheddar op.

Wanneer dit helemaal gesmolten is dan is het tijd om de burger te gaan bouwen. Begin met een klein beetje BBQ saus, hierop wat blaadjes sla, en wat plakjes augurk. Leg hier vervolgens je burgers op en rond af met plakjes tomaat en eetlepel jam.

Mochtje toch liever voor een echte hamburger bun gaan, dan kan dat natuurlijk ook!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Scharrel varkensburger
Scharrel varkensburger
3.99
Bekijk Product
Hamburgers Wild Zwijn
Hamburgers Wild Zwijn
6.99
Bekijk Product
Kalfsburgers
Kalfsburgers
4.40
Bekijk Product
Lamsburger DutchMerino
Lamsburger DutchMerino
4.95
Bekijk Product