Pittige chili Beans

Pittige chili Beans

Pittige chili beans

Deze heerlijke chili beans zijn lekker te combineren op een wrap, met een goede aardappel of bij tortilla chips. Wij kozen ervoor om deze pittige chili beans te combineren met heerlijke jalapeño cheddar worsten en er een beetje rijst bij te doen en zo te genieten van een volwaardige maaltijd.

 

Dit heb je nodig voor zo'n 4 tot 6 personen:

2 Jalapeño cheddar worsten

2 uien

3 teentjes knoflook

Blikje kidneybonen

Blikje bruine bonen

Blikje rode bonen

200 gram champignons

Tomatenpuree

5 eetlepels ketchup

2 el lichte basterdsuiker

Blikje mais

500 gram gerookte spekreepjes

2 tl gemalen komijn

2 tl gemalen oregano

2 tl knoflookpoeder

1 tl gemberpoeder

0,5 tl tabasco

1 tl chili poeder

1 el van je favoriete BBQ rub

3 el van je favoriete BBQ saus

 

Zo maak je de pittige chili beans:

Pel de 2 uien en snipper deze en zet apart voor later. Hetzelfde geldt voor de knoflook. 

Bak de jalapeno cheddar worstjes even licht aan in een gietijzeren pan (mag ook een gewone zijn), gaat om een kleurtje en niet om de gaarheid, dit gebeurt later in het proces wanneer de worstjes bij de beans worden toegevoegd. 

Laat de bonen en mais even uitlekken in een vergiet en spoel deze af onder de kraan. 

Haal de jalapeno cheddar worstjes uit de pan, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. Bak in dezelfde pan de spekblokjes even kort aan, snijd ondertussen de champignons in plakjes en zet apart.

Wanneer de spekjes een mooi kleurtje hebben, schep ze dan uit de pan en zet apart. Laat het vet weglopen. Bak in weer dezelfde pan de champignons aan tot ze mooi zacht zijn en een mooi kleurtje hebben. Haal ook dit uit de pan en zet apart.

Wissel nu naar een grote braadpan of Dutch oven. Scheutje olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe en fruit kort aan. Voeg vervolgens de gesnipperde uien toe en fruit ze aan tot ze mooi glazig zijn. Doe dan het blikje tomatenpuree erbij en bak even goed aan om te ontzuren. 

Doe nu de spekblokjes, champignons, worstjes, mais en de bonen erbij en hussel alles goed door, breng dit nu op smaak met de kruiden, tabasco en de suiker. Breng alle smaken bij elkaar met de ketchup. Als laatste stap voeg je de BBQ saus en rub toe. 

Laat dit zeker een uur zacht pruttelen op laag vuur zodat alles smaken goed samenkomen, maar zorg dat je de bonen niet kapot kookt. 

Beetje rijst erbij en genieten maar. Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Gerookte spekreepjes
Gerookte spekreepjes
4.33
Bekijk Product
Licht pittige chorizo saucijsjes
Licht pittige chorizo saucijsjes
3.99
Bekijk Product
Jalapeño cheddar worst
Jalapeño cheddar worst
4.46 4.95
Bekijk Product