Fried chicken van Gildehoen kippendijen

Fried chicken van Gildehoen kippendijen

Fried chicken van Gildehoen kippendijen

Als je op zoek bent naar een heerlijke gefrituurd hapje voor bij een borrel of een spannende sportwedstrijd, dan moet je echt eens fried chicken proberen! Fried chicken, oftewel gefrituurde kip, vinden wij het lekkerst met heerlijk zachte kippendijen van Gildehoen, omdat kippendijen sappiger blijven dan gewone kipfilet wanneer ze worden gefrituurd. De combinatie van knapperigheid aan de buitenkant en sappigheid vanbinnen zijn echt heerlijk! En het feit dat de fried chicken ook nog eens gemaakt is van een heel duurzaam kippenras dat vrije uitloop heeft en voldoende scharrelruimte, maakt dat het nóg lekkerder smaakt. Genieten met een goed gevoel. Probeer Fried chicken van Gildehoen kippendijen zelf met dit eenvoudige recept.

 

Dit heb je nodig:

500 gr kippendijen van Gildehoen

400 ml karnemelk

1 el Het Blauwe Huis biologische paprikapoeder

2 tl uienpoeder

2 tl Het Blauwe Huis biologische knoflookpoeder

2 tl zout

1 tl peper

250 gr bloem

Pan om in te frituren

 

Zo maak je de fried chicken van Gildehoen kippendijen:

Snij de kippendijen in grove stukken en laat dit zo’n 3 tot 4 uur weken in de karnemelk.

Nadat de kip zijn tijd in de karnemelk heeft gehad, kun je de frituurpan gaan opwarmen tot 175 graden.

Meng vervolgens alle specerijen door de bloem. Voor de afwisseling kun je de specerijen ook eens vervangen voor Baharat kruiden van Jonnie Boer.

Wentel de kip door het bloem/specerijenmengsel en zorg dat de kipstukken goed bedekt zijn. Eventueel kun je de kip voor een tweede keer door de melk en de bloem halen. 

Frituur nu de kip. Na zo’n 4-5 minuten is de kip klaar. Haal de fried chicken met een schuimspaan uit de pan en laat het uitlekken op een bord waarop je een stukje keukenpapier hebt gelegd.

Geniet van de fried chicken van Gildehoen kippendijen!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Kippendijen Gildehoen
Kippendijen Gildehoen
5.39 5.99
Bekijk Product