New York Strip steak van puur Hollands rundvlees

New York Strip steak van puur Hollands rundvlees

New York Strip steak van puur Hollands rundvlees

De New York Strip steak is misschien wel een van de meest sappige en smaakvolle steaks. De steak is afkomstig van de korte lende van het rund. Het vlees is goed gemarmerd, stevig en staat bekend om zijn malsheid en rijke smaak.

 

De naam New York Strip steak komt oorspronkelijk uit de Big Apple. In de stad New York werd deze steak naar het schijnt in de 19e eeuw erg populair en om hem te onderscheiden van andere steaks uit de regio kreeg hij de naam New York Strip steak. De term ‘strip’ komt van de manier waarop de steak wordt gesneden.

 

Wij zijn natuurlijk niet in New York, maar we gaan deze heerlijke Amerikaanse steak gewoon maken met vlees van Nederlandse runderen. We gebruiken daarvoor entrecote van Blonde d’Aquitaine, een prachtig stuk Hollands rundvlees.

 

Dit heb je nodig voor 4 New York Strip steaks:

4 entrecotes

1 el olijfolie

2 tl zeezout

1/2 tl zwarte peper

1 el ongezouten boter

 

Zo maak je de New York Strip Steaks:

Haal de entrecote op tijd uit de koelkast, ongeveer 30 minuten voor bereiding, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Wrijf de entrecotes in met olijfolie en breng beide kanten op smaak met wat zout en peper.

Laat de entrecotes 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.

Wanneer het half uur bijna voorbij is, en de oven warm is, verwarm je alvast een (gietijzeren) grill- of koekenpan is voor op middelhoog vuur. Gebruik een pan die ovenbestendig is. Verwarm de pan voor ongeveer 3 minuten en voeg daarna de boter toe. Wacht tot de boter helemaal gesmolten is.

Doe de entrecotes in de pan en schroei ze aan beide kanten voor ongeveer 2 minuten dicht.

Daarna gaat de pan nog even de voorverwarmde oven in. Gaar het vlees voor nog eens 2 tot 8 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid: 1 tot 2 minuten voor rare, 2 tot 3 minuten voor medium rood, 3 tot 5 minuten voor medium, 4 tot 7 minuten voor medium well en 5 tot 8 minuten voor een well done New York Strip steak.

Haal de entrecotes uit de oven, leg ze op een bord of snijplank en dek ze af met aluminiumfolie. Haal ze wel uit de pan om te voorkomen dat ze doorgaren. Laat de steaks 5 minuten rusten voordat je ze in dunne plakjes snijd.

Geniet van je New York Strip steak. Lekker met frietjes en een frisse salade. Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Entrecôte Blonde d'Aquitaine
Entrecôte Blonde d'Aquitaine
10.95
Bekijk Product