Pulled pork uit de slowcooker

Pulled pork uit de slowcooker op een houten plank met een vork erbij die het vlees uit elkaar trekt.

Pulled pork uit de slowcooker

Pulled pork is een geliefd Amerikaans gerecht, dat inmiddels ook in Nederland groot favoriet is. Voor pulled pork wordt het vlees van de nek of schouder van het varken gebruikt en door de langzame garing in aromatische kruiden wordt het een botermals en sappig geheel. Met een vork is het vlees eenvoudig uit elkaar te trekken. Vandaar ook de naam ‘pulled’ pork.

 

Je kunt pulled pork is op meerdere manieren te bereiden – in de oven of op de barbecue – maar wij hebben gekozen voor bereiding in de slowcooker. Na de korte voorbereidingstijd doet de slowcooker de rest. Ideaal! We gebruiken voor deze pulled pork het mooie vlees van scharrelvarkens of van wild zwijn; het ultieme scharrelvlees rechtstreeks uit de wilde natuur.

 

Dit heb je nodig:

1 (wild zwijn) procureur

1 paprika

1 ui

 

Voor de rub:

1,5 el venkelzaad

1 tl komijnzaad

1 tl zwarte peperkorrels

1 tl korianderzaad

90 g donkerbruine suiker

50 g suiker

1 el knoflookpoeder

30 g zout

2 el gerookt paprikapoeder

15 g gewone paprikapoeder

1 tl gedroogde oregano

1 tl cayennepeper

 

Voor de saus:

25 ml azijn

1 el worcestersaus

1 tl suiker

1 tl paprikapoeder

 

Zo maak je de pulled pork in de slowcooker:

Haal de procureur uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier.

We maken eerst een rub waarmee we de procureur zullen inwrijven. Mocht je over hebben dan kun je de rub in een afgesloten pot of bakje bewaren.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, gebruik daarbij geen bakproducten. Rooster het venkelzaad, komijnzaad, zwarte peperkorrels en korianderzaad in een droge pan op middelhoog vuur voor een paar minuten. Schudt de pan, zodat de kruiden hun aroma vrijgeven. Doe alles over in een kom en laat het kruidenmengsel afkoelen.

Maal vervolgens de geroosterde kruiden in een blender of keukenmachine tot een grof poeder.

Doe de gemalen kruiden met de overige kruiden in een kom en meng goed.

Bewaar de zelfgemaakte rub in een afgesloten bakje.

 

Wrijf de procureur rijkelijk in met de rub zodat er een gelijkmatige laag ontstaat. Als je de tijd hebt kun je de procureur inwikkelen met huishoudfolie en de kruiden een nacht laten intrekken. Leg dan het geheel in de koelkast.

Snij vervolgens de paprika en de ui in ringen en leg deze op de bodem van de slowcooker.

Meng alle ingrediënten voor de saus, haal de procureur uit de huishoudfolie en leg het vlees op de groente in de slowcooker. Verdeel de saus over de procureur en zet de slowcooker aan op high, voor 5 tot 6 uur.

Haal de procureur uit de slowcooker en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.

Serveer de pulled pork, of pulled boar, met cowl sla, een broodje of verse frietjes.

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Procureur Wild Zwijn
Procureur Wild Zwijn
26.95
Bekijk Product