Wild zwijn rollade

Wild zwijn rollade

Wild zwijn rollade

Wild zwijn heeft een uitgesproken wild smaak en is heerlijk om bijvoorbeeld te verwerken in een rollade. Vlees van wild zwijn is magerder dan gewoon varkensvlees, en gekocht bij Jager&Boer ook nog met ECHT wild keurmerk. Dit keurmerk wordt alleen gegeven aan wild dat écht in de vrije natuur heeft geleefd en waar het zelf zijn eigen voeding heeft kunnen kiezen. Natuurlijk zonder kunstmatige toevoegingen.

Met dit recept tover je een heelijke wild zwijn rollade op tafel. 

 

Dit heb je nodig voor 4-6 personen:

Wild zwijn rollade van ca. 1000 gram
50 gr. boter
200 ml. wildfond
50 ml. calvados/port
200 ml. slagroom
kernthermometer

 

Zo maak je de wild zwijn rollade:

Zorg eerst dat de rollade op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 160 graden, daarna ga je met de rollade aan de slag. De rollade is al gemarineerd, maar je kunt hem eventueel licht bestrooien met wat peper en zout. Smelt de boter in een braadpan of braadslee op het vuur en braad de rollade om en om aan. Voeg vervolgens de wildfond toe om de wild zwijn rollade af te blussen.

Daarna kan de rollade met braadslee en al de oven in. Bedruip gedurende de gaartijd de rollade af en toe met wat braadvet. Wanneer de rollade een kerntemperatuur van zo'n 60-65 graden heeft bereikt, is hij klaar. Haal de rollade uit de oven en uit de braadslee. Laat het stuk nog ongeveer een kwartier rusten voordat je hem aansnijdt.

Ondertussen breng je de achtergebleven braadsappen in de braadslee aan de kook. Blus dit af met calvados of port en laat het inkoken. Daarna voeg je slagroom toe en laat je het dik worden tot een saus.

Serveer bijvoorbeeld met gewokte spruitjes en aardappelpuree.

Geniet van de wild zwijn rollade!

 

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Wildfond
Wildfond
4.95
Bekijk Product
Rollade Wild Zwijn
Rollade Wild Zwijn
34.95
Bekijk Product