Rib fingers van Jager&Boer collega Cees

Rib fingers van Jager&Boer collega Cees

Rib fingers van Jager&Boer collega Cees

Om je vingers bij af te likken, deze rib fingers. Krokant van buiten, zacht en sappig van binnen. Onze collega Cees hebben we na lang zeuren zover gekregen dat hij zijn recept met ons deelde. Bleek het heel eenvoudig te zijn om het te maken!Dit heb je nodig:

750 gr. Iberico rib fingers

2 eetlepels Zwolse mosterd van Jonnie Boer

3 eetlepels van je favoriete rub speciaal voor varken

2-3 eetlepels van je favoriete barbecuesaus

 

Zo maak je het:
(5 minuten voorbereiden, 2 uur marineren, 90 minuten op de barbecue)

Zorg ervoor dat de rib fingers op kamertemperatuur zijn. Doe ze samen met de mosterd in een grote schaal en meng alles goed door elkaar. Bestrooi het geheel met de rub en meng dit alles nog een laatste keer goed door. Zet de rib fingers voor ongeveer 2 uur in de koelkast.

Wanneer de 2 uur bijna voorbij zijn, steek je de barbecue aan en breng je hem naar een temperatuur van 130 graden. Voor het garen van de rib fingers gebruik je indirecte warmte. Leg de rib fingers op de barbecue en draai ze regelmatig. Na ongeveer een uur bestrijk je de rib fingers aan beide kanten met de barbecuesaus. Laat ze nog een half uur op de barbecue liggen, waarbij je ze af en toe nog omdraait. 

Geniet van rib fingers van Jager&Boer collega Cees!

 

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Zwolse mosterd
Zwolse mosterd
6.95
Bekijk Product
Rib fingers Iberico
Rib fingers Iberico
20.21
Bekijk Product