Rosbief uit de oven

Rosbief uit de oven

Rosbief uit de oven

Ben je van plan samen met een groepje vrienden of familie te gaan genieten van een heerlijk stuk vlees van een goede kwaliteit en trek je hier graag wat tijd voor uit? Probeer dan eens een heerlijk stuk rosbief, een prachtig mager stuk vlees wat vrij eenvoudig te bereiden is in de oven. Laat de rosbief mooi rose voor extra beleving waarbij de sappen mooi in het vlees blijven en het vlees dus extra mals! Serveer de rosbief vervolgens met een overheerlijke aardappelpuree of gratin en lekkere herfstgroente zoals broccoli of bloemkool.

 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

500 gram rosbief
3 eetlepels olijfolie
2 takjes rozemarijn, de blaadjes fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
⅓ theelepel chilivlokjes
⅓ theelepel peper en ⅓ theelepel zeezout uit de molen

 

Zo maak je rosbief uit de oven:

Zorg dat je het vlees ruim van te voren uit de koelkast haalt en zonder verpakking (afgedekt) op kamertemperatuur laat komen. Wanneer je begint met kruiden verwijder je eerst het vrijgekomen sap en dep je de rosbief goed droog met keukenpapier.
Meng in een kommetje de rozemarijn met de fijngehakte knofloof, chilivlokken, olijfolie en peper en zout tot een mooi geheel en wrijf hiermee de rosbief rondom goed in. Nu laat je het vlees nog even een half uur tot uur rustig liggen om alle smaken in te laten trekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Verwarm een koekenpan met dikke bodem en doe hier een mooie hoeveelheid roomboter in, leg vervolgens de rosbief in de roomboter en braad rondom mooi bruin. Wanneer de koekenpan ovenbestendig is kun je de rosbief met met koekenpan en al in de oven, anders kun je de rosbief op een braadslede of ovenschaal leggen. Steek een vleesthermometer in het midden van het dikste gedeelte van de rosbief en verlaag de temperatuur van de oven nu naar 150 graden. Laat de kerntemperatuur van het vlees naar zo'n 52/54 graden komen zodat hij mooi rose van binnen is.

Haal het vlees vervolgens uit de oven, pak het in aluminiumfolie en leg op een houten plank om vervolgens nog 10 minuten te laten rusten zodat de spier van het vlees weer rustig kan ontspannen en het vlees extra mals wordt. Serveer vervolgens op een houten plank.

Geniet van rosbief uit de oven!

 

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Rosbief Blonde d'Aquitaine
Rosbief Blonde d'Aquitaine
Vanaf 13.50
Bekijk Product
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
10.95
Bekijk Product