Gevuld Turks brood met kipshoarma en knoflook-yoghurtmayonaise
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 21 jul 2022
-
588views
Gevuld Turks brood met kipshoarma en knoflook-yoghurtmayonaise
Super makkelijk recept voor een broodje kipshoarma van een van de mooiste kippen die er zijn, namelijk de biologische Polderhoen. Eigenlijk heb je zelfs geen recept nodig, want dit gekruide vlees kan zo de pan in. Bijzonder geserveerd in een Turks brood. Dat wordt smullen!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
500 gr kipshoarma (Je kunt natuurlijk ook voor gewone shoarma of het kant-en-klare shoarmapakket kiezen)
Rode ui
Tomaten
Komkommer
Romaine sla
Turks brood
Voor de knoflookyoghurtmayonaise:
200 ml biologische yoghurt van Erve Slendebroek
100 ml mayonaise
3 tenen knoflook
½ limoen
Peper
Zout
Zo maak je het:
Snij de rode ui en tomaten in ringen, de komkommer in kleine stukjes en de romaine sla in reepjes. Hussel alles in een schaal door elkaar.
Doe de yoghurt en de mayonaise in een schaal, rasp de tenen knoflook erboven en pers de halve citroen uit. Roer alles door elkaar en voeg naar smaak peper en zou toe.
Laat vervolgens een wok of koekenpan heet worden. Je kunt een scheutje olijfolie in de pan doen, maar dat is in principe niet nodig. Doe het shoarmavlees in de pan en spatel het regelmatig om tot het gaar is.
Snij ondertussen een kapje van de bovenkant van het Turkse brood. Bewaar het kapje. Bak het even kort af in een oven op 200 graden als je graag een knapperig brood wil. Hol met een lepel of een mes het brood een beetje uit.
Vul het brood met de kipshoarma en garneer met de ringen rode ui, tomaat, stukjes komkommer en sla. Flinke klodder saus erover en doe het kapje van het brood er weer op. Snij het gevulde brood met een broodmes in vier stukken. Smullen maar!