Straffe wildzwijnstoof
- Lisa Koers
- Blog & Recepten
- 14 sep 2021
-
1637views
Straffe wildzwijnstoof
Een heerlijk recept van te maken namelijk, procureur van wild zwijn. Procureur is de nek van het wild zwijn zonder bot. Een mooi doorregen stuk vlees dat mals is en vol van smaak!
Dit heb je nodig:
1 kg Wildzwijn procereur
150 gr dobbelsteentjes spek van Bio Varken
Bloem
3 tenen knoflook
2 eetlepels zonnebloem olie
3 uien
200 gr knolselderij
250 gr kastanje champignons
1 theelepel selderijzout
1 theelepel gemalen venkelzaadjes
1 theelepel gemalen mosterdzaadjes
1 theelepel thijm
3 takjes rozemarijn, gerist
1 flesje straffe hendrik bier (of een ander lekker abdij biertje)
Echte boter van Erve Slendebroek
Zo maak je de straffe wildzwijnstoof:
Bak de doppelsteentje biologisch varkensspek even kort aan tot ze mooi een kleurtje hebben en zet apart. Snijd de procureur in mooie blokjes van ongeveer 2x2 cm en bestrooi met peper, zout en bloem. Bak ze vervolgens in 2 delen kort aan in koekenpan tot ze een mooie kleur hebben. Het gaat niet om de gaarheid.
Pel de uien en snijd ze in halve ringen, plet de knoflook en snipper de teentjes fijn. De knolselderij in kleine blokjes snijden. Smelt de boter in stoofpan of dutch oven en fruit hierin de uien, knoflook, en selderij in aan.
Wanneer de uien glazig beginnen te worden, voeg je het vlees en kruiden toe en blus je af met het flesje straffe hendrik.
Laat dit vervolgens een uurtje stoven met deksel op de pan en laag vuur. Halveer de champignons en voeg die na een uur samen met de uitgebakken spekblokjes toe.
Controleer na een half uur de malsheid van het vlees en laat naar wens doorgaren, vind je de saus wat te dun? Laat dan nog even door sudderen zonder deksel zodat de saus wat kan indikken.
Serveer met heerlijke verse friet of wat aardappel puree.
Geniet van de straffe wildzwijnstoof!