Cote de boeuf blonde d'Aquitaine

Cote de boeuf blonde d'Aquitaine

Ingredienten:
- Cote de bouef van ongeveer 1,5 kg (of groter of kleiner)
- Vers gemalen peper
- Fijn zeezout

Benodigdheden:
BBQ met deksel
- Kerntemperatuurmeter
- Vleestang

Bereidingswijze:
Zoals je hierboven al ziet heb je niet veel nodig maar dit delicate stukje vlees vraagt wel de enige aandacht om hem heerlijk op tafel te krijgen. We gaan hier voor een indirecte garing en werken naar medium rare toe.

Laat je vlees op kamertemperatuur komen alvorens te gaan grillen. Richt je BBQ in voor indirect grillen. Dit houd in dat je een koude zone en hete zone creëert in bijvoorbeeld je kettle BBQ. Bij een kamado werken we bijvoorbeeld met de zogeheten Plate setter die je plaatst in je BBQ zodat je vlees niet de directe hitte van onderen krijgt, want dit grote stuk vlees heeft best even tijd nodig.

Breng je BBQ naar 150 °C. Plaats je kerntemperatuur meter in het vlees en stel hem in op 48 °C kerntemperatuur. Bestrooi het vlees met de vers gemalen peper. Plaats je vlees op de BBQ en doe je deksel op de BBQ en laat lekker rustig liggen. Niet om de 5 minuten draaien. Dit is nergens voor nodig.

Wanneer je temperatuur met de 48 °C kern temperatuur aangeeft, haal je het vlees van de BBQ af. Leg het vlees even op een plankje onder wat aluminium folie. Haal de Plate setter uit je kamado. (in het geval van een kettle BBQ ga je verder op het directe gedeelte boven op de kolen) En laat de temperatuur oplopen tot 200 °C .

Wanneer de BBQ de gewenste temperatuur heeft leg dan je stukje vlees weer terug in de hete BBQ op het rooster direct op de kolen, en stel je kerntemperatuur meter in op 54 °C kern. I.v.m. de directe hitte is het nu wel zaak dat je vlees regelmatig keert en misschien kan je nog paar mooie grillstrepen erop krijgen.

Wanneer je de gewenste kerntemperatuur hebt bereikt, haal je het vlees van de BBQ en leg je het zeker 10 min weg onder aluminium folie zodat alle vleessappen zich weer kunnen verdelen in het vlees en niet alles eruit loopt wanneer je het gaat aansnijden.

Warm een mooie schaal of bord op in de oven of magnetron wanneer je de aangesneden stukjes op kan leggen want dit vlees koelt altijd snel af. Snij na 10 minuten het vlees in mooie dunne plakken en leg ze mooi getrancheerd op het bord. Als eindstuk strooit je nog wat grof zeezout als volleerde salt bea en je bent de back yard hero van de week.

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Cote de Boeuf - Galloway rund
Cote de Boeuf Galloway
61.58
Bekijk Product
Zwolsche Aioli 200 ml
Zwolsche Aioli 200 ml
5.95
Bekijk Product
Zwolsche Aioli 330 ml - dippot
Zwolsche Aioli 330 ml - dippot
7.45
Bekijk Product