Wild zwijn rugfilet rollade van de BBQ

Wild zwijn rugfilet rollade van de BBQ

Maak van onze wild zwijn rugfilet je eigen zelfgemaakte rollade!

Benodigdheden:

Mooi stuk rugfilet van wild zwijn (ongeveer 1 kilo of naar keuze), zo gesneden dat je het mooi op kunt rollen.
Slagerstouw
Kernthermometer

3 tenen knoflook,gepeld en fijn gesneden
Paar takjes rozemarijn, gerisd
Olijfolie
Peper en zout

Maak eerst de kruidenmix: hak de rozemarijn fijn en doe deze in een vijzel. Doe de knoflooktenen erbij met een snuf grof zout en wrijf alles fijn. Voeg er olijfolie aan toe terwijl je het tot een gladde saus roert.

Leg hierna de rugfilet op een plank en maak het oppervlak zo groot mogelijk. Bijvoorbeeld door het dikke deel horizontaal in te snijden en uit te vouwen. Wrijf alles in met de kruiden en doe er nog wat extra peper en zout over.
Rol hierna je stuk vlees netjes en strak op en bind op met slagerstouw. Een nachtje in de koelkast  komt de smaak natuurlijk ten goede!
Voordat je de rollade op de BBQ gaat bereiden, wrijf je deze nog een keer goed in met olijfolie en zout. Verwarm de rollade indirect, dus niet direct boven de hete kolen, tot een kerntemperatuur van 60C en laat de BBQ niet heter worden dan 200 graden! Check de rollade regelmatig voor een gelijkmatige bruining. Als je vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt, wikkel je deze in aluminiumfolie en laat je deze 15 min. rusten.

Succes verzekerd!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!