Wilde eend uit de oven

Wilde eend uit de oven

Zet eens wat feestelijks voor twee op tafel met wilde eend! Wilde eend is wat sterker van smaak dan tamme eend en tevens wat minder vet. Wintergroenten uit de oven en een mooie Merlot of Pinot noir maken dit gerecht helemaal af!

Benodigdheden voor 2 personen:

1 wilde eend
1 dl water of bouillon
2 el olie en peper en zout

Peper en zout de eend rondom en in de buikholte. Leg de eend op een rooster boven een braadslede of ovenschaal met het water middenin een voorverwarmde oven (225C), gedurende ± 10 minuten. Bestrijk de eend met de olie en zet de oven op 180C, gedurende ± 80 minuten. Bedruip de eend regelmatig met het braadvocht. Als er helder vleessap uit de eend komt, is deze gaar.
Bestrijk de buitenkant de laatste 15 minuten met een mengsel van 3 el honing en 1 el sojasaus voor een knapperig korstje.

 

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!