Ontvang GRATIS 2 kant-en-klare gehaktballen t.w.v. 7.49 bij besteding vanaf € 35.-!

Herfstsalade met hertencarpaccio en vijgen

Ons wordt vaak de vraag gesteld: “Hoe smaakt vlees van hert?”. Vergeleken met andere wildsoorten is hertenvlees zacht en mild van smaak, een beetje nootachtig. Het is mager vlees, fijn van structuur en daardoor heel goed rosé of zelfs rood te eten, bijvoorbeeld als carpaccio. Wij maakten deze heerlijk lichte herfstsalade met vijgen extra bijzonder door het gebruik van hertencarpaccio.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

160 gr hertencarpaccio

4 verse vijgen

150 gr rucola

1/2 rode ui

1 el appelstroop

1 el natuurazijn

40 gr zachte geitenkaas

hazelnoten

 

Zo maak je het:

Meng de appelstroop met de azijn tot een dressing.

Was de rucola, dep droog en verdeel de sla over twee borden.

Snij de ui in halve ringen, de vijgen in vieren en hak de hazelnoten grof. 

Verdeel vervolgens de hertencarpaccio over de sla. Garneer met ui, vijgen en hazelnoot. 

Schenk de dressing over de salade en brokkel tot slot de geitenkaas over het geheel heen.

Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Gerelateerde berichten
  1. Straffe Wildzwijnstoof Straffe Wildzwijnstoof
  2. Stoofpot van hert Stoofpot van hert Edelhert heeft een milde wildsmaak, lijkt qua structuur op rundvlees en is dus vrij toegankelijk. Met hertenvlees kun je dan ook een overheerlijke stoofpot maken waar iedereen van smult!  
  3. Fazantenborst met rookworst en spek Fazantenborst met rookworst en spek
  4. Hertenrugfilet met cranberries Hertenrugfilet met cranberries Hertenvlees heeft een wat meer uitgesproken wildsmaak dan ree en is heerlijk om te combineren met vruchtencompôtes, herfstgroenten en rijke sauzen. 
Gerelateerde producten