Herfstsalade met hertencarpaccio en vijgen

Herfstsalade met hertencarpaccio en vijgen

Herfstsalade met hertencarpaccio en vijgen

Ons wordt vaak de vraag gesteld: “Hoe smaakt vlees van hert?”. Vergeleken met andere wildsoorten is hertenvlees zacht en mild van smaak, een beetje nootachtig. Het is mager vlees, fijn van structuur en daardoor heel goed rosé of zelfs rood te eten, bijvoorbeeld als carpaccio. Wij maakten deze heerlijk lichte herfstsalade met vijgen extra bijzonder door het gebruik van hertencarpaccio.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

160 gr hertencarpaccio

4 verse vijgen

150 gr rucola

1/2 rode ui

1 el appelstroop

1 el natuurazijn

40 gr zachte geitenkaas

hazelnoten

 

Zo maak je de herfstsalade met hertencarpaccio en vijgen:

Meng de appelstroop met de azijn tot een dressing.

Was de rucola, dep droog en verdeel de sla over twee borden.

Snij de ui in halve ringen, de vijgen in vieren en hak de hazelnoten grof. 

Verdeel vervolgens de hertencarpaccio over de sla. Garneer met ui, vijgen en hazelnoot. 

Schenk de dressing over de salade en brokkel tot slot de geitenkaas over het geheel heen.

Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Hertencarpaccio wild
Carpaccio Edelhert
8.95
Bekijk product