Hoe maak je zelf de lekkerste hamburger?

Hoe maak je zelf de lekkerste hamburger?

Hoe maak je zelf de lekkerste hamburger?

Natuurlijk maak je de lekkerste burgers helemaal zelf. Dat kan met rundergehakt, maar je kunt ook eens kiezen voor gehakt van zwijn. Het gehakt van wild zwijn is mager, fijn gemalen en 100% natuurlijk zonder toevoegingen! Probeer het zelf! Bijvoorbeeld met dit recept.

 

Dit heb je nodig voor 2 burgers:

300 g wild zwijn gehakt of rundergehakt
2 broodjes (bijv. brioche broodjes  van de bakker)
4 mooie plakken ontbijtspek of bacon
Kruiden (zout, zwarte peper en knoflookpoeder)
Hollandse belegen of oude kaas, 2 grote plakken
Ui in ringen gesneden
Kropsla

 

Hoe maak je zelf de lekkerste hamburger? Zo maak je het:

Voor de beste zelfgemaakte hamburger gebruik je rundergehakt, dat niet al te mager is (vetpercentage van 25%).
Je kan naar eigen inzicht het gehakt bijv. kruiden met zwarte peperknoflookpoeder en een beetje Worcestershire saus. Let op: bestrooi de burgers met wat zout net voordat ze de BBQ opgaan! Maak je handen nat en vorm van 150 g. gehakt een platte burger van 2 cm. dik, zonder eerst een gehaktbal te maken. Zet de burgers minstens een uur in de koelkast. Deze tijd kun je mooi gebruiken om de BBQ op te stoken tot een temperatuur van 200ºC.

Voordat je de burgers grillt, kun je de spek/bacon en uienringen vast bakken in een koekenpan (of op de BBQ natuurlijk). Leg hierna de burgers direct uit de koeling op de hete barbeque. Grill ze ongeveer een minuut per kant en laat ze dan 3 min. rusten met een plak kaas erop (medium-rare kerntemperatuur 58ºC). Grill hierna meteen de doorgesneden broodjes kort op de BBQ. Als de burgers lekker gerust hebben, leg je de sla op het broodje en hierop de burger met de inmiddels licht gesmolten kaas. Hierop de uien, spek en een grote klodder van je favoriete saus, eet smakelijk!

Zo maak je zelf de lekkerste hamburger!

 

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Gehakt Wild Zwijn
Gehakt Wild Zwijn
14.48
Bekijk Product
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
7.50
Bekijk Product