Lamskoteletten met een heerlijk frisse lentesalade

Lamskoteletten met een heerlijk frisse lentesalade

Lamskoteletten met een heerlijk frisse lentesalade

Lamskoteletten zijn een populair stukje vlees, afkomstig is van jonge schapen. De koteletten van lam zijn mals en hebben een subtiele, karakteristieke smaak die veel mensen lekker vinden. Je kunt ze op verschillende manieren bereiden; gegrild, gebakken of gestoofd. Lekker met kruiden als rozemarijn, tijm of knoflook om de smaak te versterken. Veel hebben de lamskoteletten niet nodig, zo heerlijk zijn ze al van zichzelf, en ze zijn makkelijk te bereiden. Samen met een frisse salade proef je echt de lente op je bord!

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

8 lamskoteletten

2 el basilicum

2 el oregano

2 el rozemarijn

1 el tijm

1 el peterselie

1 el bonenkruid

1 laurierblaadje verkruimeld

Peper

Grof zeezout

Olijfolie

 

Voor de salade:

1 komkommer

1 avocado

1 citroen

1 takje verse peterselie

1 takje verse basilicum

200 gr rucola

100 gr bramen

1 el olijfolie

Truffelkaas

Croutons

 

Zo maak je de lamskoteletten:

Meng alle kruiden, het peper en zout door elkaar tot een mengsel. En mocht je het tot je beschikking hebben; je maakt dit kruidenmengsel extra lekker met 2 eetlepels gedroogde lavendel.

Besprenkel de koteletten met olijfolie en strooi er een aantal lepels van de rub overheen. Wrijf de lamskoteletten goed in. Wat je van het kruidenmengsel overhoudt, kun je in een afsluitbare pot bewaren voor een volgende keer. Tip!

Laat de rub minimaal een uur intrekken. Als je de tijd hebt, doe je dit een avond van te voren, zodat de alle smaken goed in het vlees trekken. Zet de lamskoteletten afgedekt weg in de koelkast.

Breng de barbecue of grillpan op temperatuur. Gril de lamskoteletten aan beide zijden zo’n 3-5 minuten tot ze heerlijk rosé zijn.

 

Zo maak je de salade:

Was de komkommer, de sla en de bramen. Snij vervolgens de komkommer, de avocado en de kaas in blokjes en de kruiden fijn. 

Maak met de olijfolie en het sap van een halve citroen een dressing. 

Doe de sla, komkommer, avocado en kruiden in een mooie schaal en meng alles door elkaar heen. Schenk de dressing over de salade.

Roer er tot slot de blokjes kaas, de croutons en de bramen door heen.

Naar smaak kun je peper en zout gebruiken, of je salade verrijken met tuinboontjes, tomaten, groene asperges of een eitje. Helemaal feestelijk wordt het met eetbare bloemen.

Eet smakelijk van de lamskoteletten met heerlijk frisse lentesalade!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Lamskoteletten DutchMerino
Lamskoteletten DutchMerino
4.17
Bekijk Product
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
Jager&Boer Premium Olijfolie Extra Virgin
10.95
Bekijk Product
Truffelkaas
Truffelkaas
8.37
Bekijk Product